Σαν σήμερα - Το μυστήριο με τη συντριβή του αεροσκάφους της Swissair: Ο χαμένος πίνακας του Πικάσο και το πολύτιμο φορτίο με διαμάντια και χρυσό - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Σαν σήμερα - Το μυστήριο με τη συντριβή του αεροσκάφους της Swissair: Ο χαμένος πίνακας του Πικάσο και το πολύτιμο φορτίο με διαμάντια και χρυσό



Το αεροσκάφος συνετρίβη στον Ατλαντικό Ωκεανό και κανείς δεν κατάφερε να σωθεί.

Σαν σήμερα, 2 Σεπτεμβρίου το 1998, η πτήση 111 της Swissair από το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης για τη Γενεύη της Ελβετίας πέφτει στα ανοικτά της Νέας Σκωτίας του Καναδά, σκοτώνοντας 229 άτομα.

Ήταν μία τραγωδία αλλά και ένα μυστήριο που παραμένει άλυτο μέχρι σήμερα. Αυτό γιατί μαζί με το αεροπλάνο της Swissair, στον πυθμένα της θάλασσας οδηγήθηκαν πέντε κιλά διαμαντιών και πολύτιμων κοσμημάτων, ένας πίνακας του Πικάσο αξίας εκατομμυρίων και σχεδόν 50 κιλά μετρητών....

Η πτήση 111 της Swissair ήταν μια τακτική πτήση από τη Νέα Υόρκη στη Γενεύη και ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής ανάμεσα στους αξιωματούχους των Ηνωμένων Εθνών. Αλλά δεν ήταν οι μόνοι τακτικοί επιβάτες στη διαδρομή, καθώς υψηλού προφίλ επιχειρησιακά στελέχη και επιστήμονες φέρεται να την προτιμούσαν τακτικά.

Η πτήση μετέφερε και έναν πίνακα του Πάμπλο Πικάσο, αξίας 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο πίνακας του Πικάσο, ένα έργο του 1963 με τίτλο "The Painter", ταξίδευε από έναν άγνωστο πωλητή σε έναν άγνωστο αγοραστή. Η μοίρα του ακριβού πίνακα είναι αβέβαιη, αλλά οι πιθανότητες επιβίωσής του είναι ελάχιστες. H Britannica δήλωσε επίσης, ότι ένα «μικρό κομμάτι» του πίνακα βρέθηκε κατά τη διάρκεια αποστολών διάσωσης.

Εκτός από τον πίνακα του Πικάσο αξίας 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων, διαμάντια και πιθανώς εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και χρυσό επέβαιναν στο αεροσκάφος της πτήσης 111 της Swissair.

Οι πληροφορίες μιλούν για ένα φορτίο, που περιελάμβανε διαμάντια βάρους πάνω από 2 κιλά (συμπεριλαμβανομένων των κιβωτίων), και σχεδόν 50 κιλά χρυσό και μετρητά. Τα χρήματα αποστέλλονταν από μια τράπεζα των ΗΠΑ σε μια άλλη αμερικανική τράπεζα στην Ελβετία μέσα σε ένα χρηματοκιβώτιο. 

Σύμφωνα με δηλώσεις της εταιρίας, το αεροπλάνο μετέφερε ένα κλειδωμένο κουτί, που πιθανώς περιείχε εκατομμύρια δολάρια, χρυσό και το έργο του Πικάσο, που βρίσκονταν σε ένα κανονικό εμπορευματοκιβώτιο και θεωρείται ότι έχει καταστραφεί. Κανένα από τα εμπορεύματα δεν ανακτήθηκε ποτέ.
grunge.com