Πετρέλαιο: Oι τιμές ανήλθαν στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου έτους – Ανησυχία για τα αμερικανικά αποθέματα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πετρέλαιο: Oι τιμές ανήλθαν στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου έτους – Ανησυχία για τα αμερικανικά αποθέματαΟι τιμές του πετρελαίου ανήλθαν στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου έτους κατά τη διάρκεια συναλλαγών στην Ασία, καθώς τα αποθέματα αργού σε βασικό κόμβο αποθήκευσης των ΗΠΑ υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2022.


Συγκεκριμένα, τα αποθέματα αργού στο Cushing της Οκλαχόμα μειώθηκαν στα 22 εκατομμύρια βαρέλια την τέταρτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου – κινούμενα κοντά στο λειτουργικό ελάχιστο, σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας (EIA).

Πρόκειται για μείωση κατά 943.000 βαρέλια σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια του αμερικανικού West Texas Intermediate άγγιξαν τα 95,03 δολάρια ανά βαρέλι, αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2022. 

Η τελευταία τιμή διαπραγμάτευσης ήταν στα 94,61 δολάρια ανά βαρέλι. Το Brent σημείωσε άνοδο 1,05% στα 97,56 δολάρια το βαρέλι.Εάν τα αποθέματα συνεχίσουν να πέφτουν, θα είναι δύσκολο να βγει αργό στην αγορά, δήλωσε στο CNBC ο Bart Melek, διευθύνων σύμβουλος της TD Securities.

Ο ίδιος προβλέπει ότι οι τιμές του πετρελαίου θα συνεχίσουν να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα για το υπόλοιπο του έτους, με ανοδικό κίνδυνο αν ο ΟΠΕΚ+ συνεχίσει να κρατά «σφιχτή» την προσφορά του μαύρου χρυσού.