Σήμερα οι πρώτες πληρωμές του Market Pass - Ποιους αφορά - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Σήμερα οι πρώτες πληρωμές του Market Pass - Ποιους αφοράΣήμερα προβλέπονται οι πρώτες πληρωμές του Market Pass για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Αφορά τους παλαιούς δικαιούχους και όσους υπέβαλαν αίτηση ενίσχυσης (μέσω ψηφιακής χρεωστικής κάρτας) έως και την 25η Σεπτεμβρίου.

Πιο αναλυτικά, τα χρήματα της ενίσχυσης θα μπουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις ημερομηνίες που ακολουθούν:

-Για αιτήσεις που έχουν υποβληθεί από 15 Σεπτεμβρίου 2023 μέχρι και 25 Σεπτεμβρίου 2023, η ενίσχυση θα καταβληθεί μέχρι την 29η Σεπτεμβρίου 2023.

-Για αιτήσεις που έχουν υποβληθεί από 26 Σεπτεμβρίου 2023 μέχρι και 31 Οκτωβρίου 2023, η ενίσχυση θα καταβληθεί μέχρι την 5η Νοεμβρίου 2023.

-Για τους δικαιούχους των οποίων δεν έχει εκκαθαριστεί η φορολογική δήλωσή από τη Φορολογική Διοίκηση μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου 2023, η ενίσχυση θα καταβληθεί μέχρι την 5η Νοεμβρίου 2023.


Σήμερα, λοιπόν, οι δικαιούχοι που ανήκουν στην παραπάνω λίστα πληρωμής, θα πρέπει να αναμένουν τα ποσά που τους αναλογούν, μετά το μεσημέρι, είτε στην ψηφιακή κάρτα, είτε στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Η καταβολή θα αφορά τους «παλιούς», δηλαδή όσους είχαν λάβει ήδη την ενίσχυση και είναι εκ νέου δικαιούχοι. Το market pass κυμαίνεται από 22 έως 100 ευρώ το μήνα εφόσον η καταβολή του επιδόματος γίνει σε άυλη ψηφιακή κάρτα.

Για το τρίμηνο που θα εξοφληθεί (Αύγουστος- Σεπτέμβριος- Οκτώβριος) τα ποσά διαμορφώνονται σε 66 έως 300 ευρώ.

Όσοι επιλέγουν την πίστωση στον λογαριασμό τραπέζης λαμβάνουν το 80% των προβλεπόμενων ποσών, δηλαδή εν προκειμένω από 53 ευρώ μέχρι και 240 ευρώ για το τρίμηνο.

Συγκεκριμένα, τα ποσά διαμορφώνονται ως εξής στην περίπτωση που κάποιος επιλέξει άυλη κάρτα:

► 22 ευρώ σε ένα μονομελές νοικοκυριό
► 32 ευρώ σε ένα ζευγάρι χωρίς τέκνα
► 32 ευρώ σε μια μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο
► 42 ευρώ σε μια μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα
► 42 ευρώ σε ένα ζευγάρι με ένα εξαρτώμενο τέκνο
► 52 ευρώ σε ένα ζευγάρι με δύο εξαρτώμενα τέκνα
► 62 ευρώ σε ένα ζευγάρι με τρία εξαρτώμενα τέκνα
► 72 ευρώ σε ένα ζευγάρι με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα

Τα προαναφερόμενα ποσά εάν επιλεγεί η καταβολή του market pass σε τραπεζικό λογαριασμό μειώνονται κατά 20%.Η πληρωμή που θα ακολουθήσει

Θα ακολουθήσει και ένα «δεύτερο» κύμα πληρωμών για όσους υποβάλουν αιτήσεις μετά τις 25 Σεπτεμβρίου και έως 31 Οκτωβρίου 2023 και δεδομένου ότι οι φορολογικές τους δηλώσεις θα εκκαθαριστούν μετά τις 25 τρέχοντος: Η συγκεκριμένη κατηγορία δικαιούχων θα εξοφληθεί στις 5 Νοεμβρίου 2023.