Butterfly Bob: Η πιο κομψή τάση κοντών μαλλιών για το φθινόπωρο - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Butterfly Bob: Η πιο κομψή τάση κοντών μαλλιών για το φθινόπωρο

Σε ποια μαλλιά ταιριάζει – Πώς να τα περιποιηθείτε στο σπίτι


Με την αλλαγή της εποχής και την έναρξη της νέας σεζόν υπάρχει συχνά η επιθυμία για λίγη αλλαγή. Και για τις περισσότερες γυναίκες η έλευση του φθινοπώρου σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να κλείσετε ένα ραντεβού στο κομμωτήριο για μια ολική ανανέωση των μαλλιών σας.

Όσον αφορά τα κορυφαία trendy χρώματα μαλλιών για το φθινόπωρο, οι ειδικοί του κλάδου λένε στο Bustle ότι τα φλογερά χάλκινα, τα εμπνευσμένα από τη Barbie ξανθά και τα ζεστά σοκολατί καστανά είναι μερικές από τις πιο δημοφιλείς αποχρώσεις αυτή τη στιγμή. Όσο για εκείνες που ενδιαφέρονται περισσότερο να κουρέψουν και όχι να βάψουν τα μαλλιά τους, δεν είναι μυστικό ότι τα bobs που φτάνουν μέχρι τους ώμους αποτελούν ήδη τάση, με A-listers όπως η Kim Kardashian, η Hailey Bieber, η Zendaya και άλλες να υιοθετούν το look.

Ωστόσο, δεν είναι όλα τα bob κουρέματα ίσα και υπάρχουν αμέτρητες επιλογές του κοντύτερου «do». Το «power bob» για παράδειγμα είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να περιγράψεις ένα κούρεμα που είναι ομοιόμορφο σε όλο του το μήκος, χωρίς ιδιαίτερη κίνηση ή καθόλου layering. Το «micro bob» (όπως το έχει υιοθετήσει η Kourtney Kardashian Barker) πηγαίνει το κούρεμα σε πολύ μικρότερα μήκη, και ένα «French girl bob» συχνά διαθέτει κάποια flirty φράντζα.

Όσο για την ανερχόμενη τάση του κουρέματος «butterfly bob»; Ο Ryan Austin, κορυφαίος hair stylist στη Νέα Υόρκη, αποκαλύπτει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε στο Bustle.


Τι είναι το κούρεμα Butterfly Bob




Αντί για πιο έντονες γραμμές, αυτή η τάση κουρέματος διαθέτει αέρινα στρώματα. «Το butterfly bob είναι πιο στρωτό και έχει πολύ περισσότερη υφή από το προηγουμένως δημοφιλές blunt bob», λέει ο Austin στο Bustle. Τις περισσότερες φορές, προστίθενται κοντύτερα στρώματα και αφέλειες στο μπροστινό μέρος για να πλαισιώσουν το πρόσωπο, δημιουργώντας την αίσθηση της κίνησης.

Είναι το Butterfly Bob κατάλληλο για εσάς;

Το κούρεμα butterfly bob ταιριάζει καλύτερα με ελαφρώς πιο παχιά (ή πιο πυκνά) μαλλιά οποιουδήποτε ίσιουκυματιστού και σγουρού μοτίβου. Ωστόσο, ο Austin σημειώνει ότι υπάρχει ένα ευρύ φάσμα υφών και πυκνότητας μαλλιών που μπορούν να τολμήσουν αυτό το κούρεμα -και ειδικά όταν συνδυάζεται με προϊόντα styling με επίκεντρο τον όγκο, μπορεί να φαίνεται τέλειο ακόμη και σε μαλλιά με πιο λεπτή τρίχα.

Πώς να φτιάξετε ένα Butterfly Bob στο σπίτι

Τζένα Ορτέγκα

Όταν πρόκειται για το styling του συγκεκριμένου κουρέματος στο σπίτι, ο Austin αποκαλύπτει ότι αγαπάει τα ρολά velcro για να πετύχει αυτόν τον όγκο που θυμίζει τη δεκαετία του '90. Σε γενικές γραμμές, σημειώνει ότι η πληρότητα και η κίνηση είναι ο τρόπος για να προχωρήσετε.

Ένα σαμπουάν όγκου που εφαρμόζεται στις ρίζες πριν στεγνώσετε τα μαλλιά σας θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα αποτέλεσμα μακράς διάρκειας, ενώ ένα σπρέι ή μια πομάδα θα προσθέσει λίγο επιπλέον κράτημα όταν τα μαλλιά σας στεγνώσουν πλήρως.