Στα "κάγκελα" οι κάτοικοι της Λακκιάς για το υπό ανέγερση αποτεφρωτήριο νεκρών ζώων - Δημόσια συγγνώμη από τον τέως πρόεδρο Βασιλικών - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Στα "κάγκελα" οι κάτοικοι της Λακκιάς για το υπό ανέγερση αποτεφρωτήριο νεκρών ζώων - Δημόσια συγγνώμη από τον τέως πρόεδρο Βασιλικών

ΦΩΤΟ: Το σημείο ανέγερσης του αποτεφρωτηρίου


Στα "κάγκελα" βρίσκονται οι κάτοικοι της Λακκιάς για το υπό ανέγερση αποτεφρωτήριο νεκρών ζώων μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από τις σχολές ΟΑΕΔ αλλά και από άλλες επιχειρήσεις.

Πολλές οι αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία για την υποβάθμιση -όπως αναφέρουν- της περιοχής αλλά και για τις περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις που θα έχει αυτή η επιχειρηματική κίνηση ενός ιδιώτη, ο οποίος σύμφωνα με έρευνα της THERMISnews.gr δραστηριοποιείται και σε άλλες περιοχές με την αποτέφρωση μικρών ζώων εδώ και χρόνια.

Μετά λοιπόν τη συγκέντρωση 156 υπογραφών από τους κατοίκους της περιοχής, προγραμματίστηκε εχθές Τετάρτη 13/9 ανοιχτό για το κοινό συμβούλιο στην αίθουσα συνεδριάσεων της Κοινότητας Βασιλικών, στο οποίο πήραν το λόγο τόσο απλοί Πολίτες όσο και η επικεφαλής της παράταξης "Παρέμβαση Πολιτών Δ.Θέρμης" Αννα Τσιφτελίδου.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Κοινότητας Ολγα Γιαννιού, στις 11 Οκτωβρίου 2022 υπήρξε εισήγηση από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Θέρμης προς γνωμοδότηση από τον τότε πρόεδρο των Βασιλικών κ.Καρακώττα σχετικά με την έγκριση εισόδου-εξόδου οχημάτων από την ανωτέρω εγκατάσταση. Τότε, το  Κοινοτικό Συμβούλιο γνωμοδότησε θετικά όσον αφορά στην είσοδο - έξοδο οχημάτων, μη δίνοντας βαρύτητα στο γεγονός ότι στις τεχνικές προδιαγραφές του έργου ήταν εμφανής και η τελική χρήση του κτηρίου. 


Αντιλαμβανόμενος τις προεκτάσεις της παραπάνω απόφασης,  ο τέως πρόεδρος της Κοινότητας ζήτησε εχθές τόσο από τους παρευρισκόμενους όσο και δημόσια σε βίντεό του στα κοινωνικά μέσα συγγνώμη. 
"Ευθύνομαι διότι δια παραλήψεως δε πήρα τη ντουντούκα να ξεσηκώσω τον κόσμο όπως έκανα με τον κορονοϊό" είπε και αναφέρθηκε στο ομόφωνο της απόφασης, γεγονός που "άναψε τα αίματα" όταν η νυν πρόεδρος του υπενθύμισε το "λευκό ψηφοδέλτιό" της. 

Τελικά, αφού ηρέμησαν τα πνεύματα και μετά από ψηφοφορία, αποφασίστηκε ομόφωνα να γίνουν όλες οι νόμιμες ενέργειες προκειμένου να μην ολοκληρωθεί η λειτουργία της συγκεκριμένης μονάδας.