Γιατί γαβγίζει ο σκύλος μας όταν αγκαλιάζεστε; - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Γιατί γαβγίζει ο σκύλος μας όταν αγκαλιάζεστε;


Αν ο σκύλος σας γαβγίζει κάθε φορά που αγκαλιάζετε κάποιον, ίσως έχετε αναρωτηθεί ποιος είναι ο λόγος και τι μπορείτε να κάνετε για αυτό. 


Υπάρχουν στην πραγματικότητα διάφοροι λόγοι για τους οποίους μπορεί να το κάνει και μπορεί να οφείλεται επίσης σε συνδυασμό λόγων. 

Ωστόσο, υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε γι’ αυτό εφόσον ανακαλύψετε την κύρια αιτία.

 
Θέλει να δίνετε την προσοχή σας μόνο σε εκείνον

Ο λόγος για τον οποίο γαβγίζει ο σκύλος σας, όταν αγκαλιάζετε κάποιον, μπορεί να είναι ότι θέλει να του δώσετε προσοχή. Αυτό θα ήταν πιο πιθανό αν τείνετε να του δίνετε προσοχή όταν αρχίζει να γαβγίζει και αν προσπαθεί να μπει μεταξύ σας όταν το κάνει.

Θα βοηθούσε να αποφύγετε να του δίνετε προσοχή όταν γαβγίζει, να τον αγνοείτε μέχρι να σταματήσει και να τον ανταμείβετε όταν δεν γαβγίζει. Διαφορετικά, θα μάθει ότι, αν θέλει προσοχή, το μόνο που έχει να κάνει είναι να γαβγίζει.


Η συμπεριφορά του γαβγίσματος έχει επιβραβευτεί

Θα μπορούσε επίσης να είναι η περίπτωση που έχει μάθει ότι λαμβάνει ανταμοιβές για να το κάνει. Αυτό θα ήταν πιο πιθανό αν τείνετε να του δίνετε πράγματα όπως παιχνίδια, λιχουδιές ή φαγητό όταν γαβγίζει. 

Και πάλι, θα βοηθούσε να αποφύγετε την επιβράβευση της συμπεριφοράς και να προσπαθήσετε να τον επιβραβεύσετε όταν συμπεριφέρεται όπως εσείς θέλετε.


Είναι μπερδεμένος – Δεν ξέρει γιατί αγκαλιάζεστε

Η αιτία μπορεί επίσης να είναι ότι είναι μπερδεμένος και δεν καταλαβαίνει γιατί αγκαλιάζετε ο ένας τον άλλον. Αυτό θα ήταν πιο πιθανό αν δείχνει σημάδια σύγχυσης ή άγχους ενώ αγκαλιάζεστε, όπως να γέρνει το κεφάλι του.


Νομίζει ότι κινδυνεύετε

Μπορεί επίσης να το κάνει επειδή νομίζει ότι τσακώνεστε. Αυτό θα ήταν πιο πιθανό αν το κάνει όταν είστε με κάποιον που δεν έχει ξανασυναντήσει, αν δείχνει απειλητική γλώσσα του σώματος και αν προσπαθήσει να σας κάνει να σταματήσετε.


Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας

Εάν ο σκύλος σας δεν γάβγιζε πάντα όταν αγκαλιάζατε άλλους ανθρώπους, θα βοηθούσε να σκεφτείτε τι άλλο συνέβη όταν άρχισε να το κάνει για πρώτη φορά. 

Αν άρχισε να το κάνει ξαφνικά, θα ήταν πιο πιθανό να έμαθε ότι ανταμείβεται όταν γαβγίζει ενώ είστε αγκαλιά. Ενώ, αν το έκανε πάντα, η αιτία θα ήταν πιο πιθανό να είναι ότι θέλει προσοχή για τον εαυτό του και δεν θέλει να την χάσει από κάποιον άλλον.

Θα βοηθούσε επίσης να σκεφτείτε αν γαβγίζει πάντα όταν αγκαλιάζεστε και τι είναι διαφορετικό όταν δεν το κάνει. 

Αν το κάνει μερικές φορές, μπορεί να το κάνει επειδή πιστεύει ότι κάτι δεν πάει καλά, το οποίο θα ήταν πιο πιθανό αν το κάνει μόνο όταν αγκαλιάζετε κάποιον που δεν γνωρίζει. 

Ενώ, αν το κάνει πάντα, η αιτία είναι πιο πιθανό να είναι ότι θέλει προσοχή για τον εαυτό του.Πώς να κάνετε τον σκύλο σας να σταματήσει να γαβγίζει όταν αγκαλιάζετε κάποιον

Παρακάτω θα δούμε τι μπορείτε να κάνετε για να σταματήσει ο σκύλος σας να γαβγίζει όταν αγκαλιάζεστε.


Αποφύγετε να τον επιβραβεύετε

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, μπορεί να έχει μάθει ότι ανταμείβεται για το γάβγισμα όταν αγκαλιάζεστε. Θα βοηθούσε να αποφύγετε να το επιβραβεύετε όταν το κάνει και να περιμένετε να σταματήσει να γαβγίζει για λίγο πριν τον ανταμείψετε. 

Εάν αρχίσει να γαβγίζει ξανά, θα ήταν σημαντικό να σταματήσετε να του δίνετε ανταμοιβές, ώστε να μάθει ότι το γάβγισμα δεν έχει ως αποτέλεσμα να παίρνει ανταμοιβές.


Αποφύγετε να τον τιμωρήσετε

Αν του φωνάζετε για το γάβγισμα, θα βοηθούσε να το αποφύγετε. Ακόμη και η τιμωρία είναι μια μορφή προσοχής και μπορεί να θεωρηθεί ως ανταμοιβή για τον σκύλο σας, η οποία θα μπορούσε πραγματικά να ενθαρρύνει τη συμπεριφορά. Αντίθετα, θα βοηθούσε να το επιβραβεύετε όταν δεν γαβγίζει και να το αγνοείτε όταν το κάνει.

 

Εκπαίδευση θετικής ενίσχυσης

Η εκπαίδευση θετικής ενίσχυσης είναι όταν ενθαρρύνετε τον σκύλο σας να συμπεριφέρεται με έναν συγκεκριμένο τρόπο, επιβραβεύοντάς τον όταν δείχνει σημάδια ότι συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο.


Αποσπάστε την προσοχή του με κάτι άλλο

Μια άλλη επιλογή θα ήταν να αποσπάσετε την προσοχή του σκύλου σας όταν αγκαλιάζετε και φιλάτε κάποιον. Τα πράγματα που θα μπορούσατε να του δώσετε θα περιλαμβάνουν παιχνίδια, κόκαλα ή παιχνίδια παζλ.

mypet.gr