Νέο Ρύσιο: Ο Θ.Παπαδόπουλος συζήτησε με τους κατοίκους το πρόγραμμα της "Δημοκρατικής Ενότητας" - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Νέο Ρύσιο: Ο Θ.Παπαδόπουλος συζήτησε με τους κατοίκους το πρόγραμμα της "Δημοκρατικής Ενότητας"



//Ανακοίνωση της παράταξης "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ"


Το Νέο Ρύσιο ήταν ο επόμενος σταθμός της περιοδείας του δημάρχου και επικεφαλής της «Δημοκρατικής Ενότητας», Θεόδωρου Παπαδόπουλου, στο πλαίσιο των επισκέψεων – συζητήσεων που κάνει σε κάθε Κοινότητα του Δήμου Θέρμης. 

Ο κ. Παπαδόπουλος επισκέφτηκε την αγορά όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής. Στη συνέχεια μετέβη στο ΚΑΠΗ Νέου Ρυσίου όπου είχε συζήτηση με κατοίκους.

Παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της «Δημοκρατικής Ενότητας» για την επόμενη δημοτική περίοδο ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι «σχεδιάσαμε, με εμπειρία και υπευθυνότητα την επόμενη περίοδο ανάπτυξης του δήμου μας», προσθέτοντας πως «το πρόγραμμά μας συγκεντρώνει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις ώστε ο δήμος μας να παραμείνει ένας τόπος ευκαιριών, εργασίας και ανάπτυξης».

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην προτεραιότητα ολοκλήρωσης των αντιπλημμυρικών έργων κατά μήκος του Ανθεμούντα. «Τα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής και της ενέργειας είναι αυτά που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον και θα είναι στο επίκεντρο των εξελίξεων. Ως διοίκηση είμαστε προετοιμασμένοι και θα αξιοποιήσουμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία της επόμενης περιόδου, καθώς γνωρίζουμε πως θα δοθούν αρκετά χρήματα για την αντιμετώπιση αυτών των δύο μεγάλων προβλημάτων της χώρας».


Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι «παρά τη δυσμενή συγκυρία, όπως για παράδειγμα η μεγάλη αύξηση του ενεργειακού κόστους, που μόνο για τα σχολεία ήταν 700.000 ευρώ για φέτος, ως διοίκηση του δήμου επιλέξαμε όχι μόνο να διατηρήσουμε αλλά και να ενισχύσουμε το εύρος της κοινωνικής μας παρέμβασης. Αυξήσαμε για παράδειγμα τα δρομολόγια της δημοτικής συγκοινωνίας σε χωριά που παρουσιάστηκε η ανάγκη συχνότερων δρομολογίων, αυξάνουμε τη δαπάνη προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο στις 300.000 ευρώ για αγορά απαραίτητων ειδών πρώτης ανάγκης για τα νοικοκυριά που έχουν ανάγκη, διατηρούμε τις παροχές μας προς τα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων κ.ά.".

Ο κ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε πως «ξέρουμε τα προβλήματα του τόπου μας, της κάθε Κοινότητας, σε κάθε τους λεπτομέρεια και δίνουμε λύσεις ώστε να βελτιώνουμε την καθημερινότητα των πολιτών». Σημείωσε επίσης ότι αυτήν την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη 32 έργα στο δήμο Θέρμης, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, από διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία και προγράμματα. Αναφέρθηκε ακόμη στην προκήρυξη από πλευράς πολιτείας των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων που δίνουν πλέον τη δυνατότητα επέκτασης των οικισμών, αλλά και του καθορισμού χρήσεων γης.

Υιοθετώντας αιτήματα των κατοίκων ο δήμαρχος δεσμεύτηκε για τη δημιουργία της πλατείας που άλλωστε είναι ένα έργο που έχει ενταχθεί στον προγραμματισμό του δήμου για τον επόμενο χρόνο και για την τοποθέτηση νέων παιχνιδιών στην παιδική χαρά. Σημείωσε επίσης, ότι έως το τέλος του χρόνου επανιδρύεται η Δημοτική Αστυνομία, με 20 δημοτικούς αστυνόμους, η οποία θα επιληφθεί και για το θέμα της παράνομης στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο του Νέου Ρυσίου που δημιουργεί πολλά κυκλοφοριακά προβλήματα.

Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε πως “είμαι βέβαιος ότι με την υποστήριξή σας και το πνεύμα ενότητας που διακατείχε και τη σημερινή μας συνάντηση, θα ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο που τυχόν θα βρεθεί στο δρόμο μας. Όλοι μαζί, θα οικοδομήσουμε ένα μέλλον για το οποίο μπορούμε όλοι να είμαστε υπερήφανοι, ένα μέλλον που θα αντικατοπτρίζει τις αξίες και τις προσδοκίες μας. 
Έχουμε μια δυνατή ομάδα, έναν πλήρη, ανεξάρτητο αυτοδιοικητικό συνδυασμό 260 υποψηφίων, και είμαστε όλοι πανέτοιμοι για τη μάχη των εκλογών, αλλά και για τη μάχη που θα δώσουμε την επόμενη πενταετία, ώστε να παραμείνει ο δήμος μας ένας τόπος ανάπτυξης και ευκαιριών».