"Δημοκρατική Ενότητα": Βοήθημα στους πλημμυροπαθείς αντί εκλογικού κέντρου ανακοίνωσε από τους Ταγαράδες ο Θ.Παπαδόπουλος - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

"Δημοκρατική Ενότητα": Βοήθημα στους πλημμυροπαθείς αντί εκλογικού κέντρου ανακοίνωσε από τους Ταγαράδες ο Θ.Παπαδόπουλος


Την απόφαση της "Δημοκρατικής Ενότητας" να μην γίνει εκλογικό κέντρο, αλλά το ποσό να δοθεί για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς ανακοίνωσε 
ο επικεφαλής του συνδυασμού Θ.Παπαδόπουλος. Ο νυν δήμαρχος Θέρμης ξεκινώντας τη περιοδεία του από τους Ταγαράδες συζήτησε με τον κόσμο και απάντησε σε επίκαιρα ερωτήματα. 

Παραθέτουμε σχετική ανακοίνωση: 


Επίσκεψη και συζήτηση του δημάρχου Θ. Παπαδόπουλου με πολίτες στους Ταγαράδες

Μετά τον κύκλο διαλόγου, στο πλαίσιο της διαβούλευσης για τον εμπλουτισμό του προγράμματος της επόμενης δημοτικής περιόδου, η 
«Δημοκρατική Ενότητα» ξεκίνησε νέο κύκλο επισκέψεων και συζητήσεων με τους κατοίκους, σε όλες τις Κοινότητες του δήμου. Η αρχή έγινε την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου από την Κοινότητα Ταγαράδων. 

Ο δήμαρχος Θέρμης και εκ νέου υποψήφιος, Θεόδωρος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε εισαγωγικά, στις μεγάλες καταστροφές, από τις πλημμύρες στους νομούς της Θεσσαλίας. 
Είναι στιγμές που δεν αρκεί να εκφράσουμε τη λύπη μας. Ούτε να μείνουμε στην απόδοση ευθυνών. Είναι στιγμές που πρέπει δράσουμε. 
Η παράταξη που εκπροσωπώ, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ αποφάσισε να μην λειτουργήσει εκλογικό κέντρο και το ποσόν που επρόκειτο να διαθέσει γι’ αυτόν τον σκοπό, ποσόν της τάξης των τεσσάρων, πέντε χιλιάδων ευρώ, να δοθεί για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς.

Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε πως «αυτό που συνέβη στη Θεσσαλία, ήταν μία προειδοποίηση, ένα καμπανάκι που εμείς το λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας και κατανοούμε απόλυτα ότι μπορεί να συμβεί παντού. Κατανοούμε απόλυτα πως πρέπει ως δήμος να προετοιμαστούμε και να θωρακιστούμε με τον καλύτερο τρόπο. 

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος στα όρια του δήμου Θέρμης είναι ο Ανθεμούντας και τα προβλήματα που ενδεχομένως μπορεί να προκύψουν στα ρέματα από μία ενδεχόμενη θεομηνία σαν αυτή της Θεσσαλίας. 
Μπαίνουμε και πάλι μπροστά δυναμικά, με πλήρη επίγνωση της κλιματικής αλλαγής και προχωρούμε ταχύτατα το έργο του Ανθεμούντα για το οποίο έχουμε ήδη έρθει σε συνεννόηση με την Περιφέρεια ώστε το τμήμα από τα Βασιλικά έως τη Σουρωτή να χρηματοδοτηθεί από το ΠΕΠ και το υπόλοιπο μέρος του μεγάλου αυτού έργου, ύψους 35 εκατ. ευρώ να χρηματοδοτηθεί από δημόσιες επενδύσεις. 
Η μελέτη για το κομμάτι από τη γέφυρα Ταγαράδων έως τον Ανθεμούντα έχει γίνει και θα ενσωματωθεί στη μεγάλη μελέτη που αφορά το έργο στο σύνολό του. Στόχος μας να μην κινδυνέψει ποτέ κανένας συμπολίτης μας».

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι «παρά τη δυσμενή συγκυρία, όπως για παράδειγμα η μεγάλη αύξηση του ενεργειακού κόστους, που μόνο για τα σχολεία ήταν 700.000 ευρώ για φέτος, ως διοίκηση του δήμου επιλέξαμε όχι μόνο να διατηρήσουμε αλλά και να ενισχύσουμε το εύρος της κοινωνικής μας παρέμβασης. 
Αυξήσαμε για παράδειγμα τα δρομολόγια της δημοτικής συγκοινωνίας σε χωριά που παρουσιάστηκε η ανάγκη συχνότερων δρομολογίων, αυξάνουμε τη δαπάνη προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο στις 300.000 ευρώ για αγορά απαραίτητων ειδών πρώτης ανάγκης για τα νοικοκυριά που έχουν ανάγκη, διατηρούμε τις μεγάλες παροχές μας προς τα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων κ.ά.».

Ο κ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε πως «ξέρουμε τα προβλήματα του τόπου μας, της κάθε Κοινότητας, σε κάθε τους λεπτομέρεια και δίνουμε λύσεις ώστε να βελτιώνουμε την καθημερινότητα των πολιτών». Σημείωσε επίσης ότι αυτήν την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη 32 έργα στο δήμο Θέρμης, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, από διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία και προγράμματα. Ανακοίνωσε, παράλληλα, πως το πολυπόθητο για τους κατοίκους των Ταγαράδων, έργο του Πολιτιστικού Κέντρου δημοπρατείται άμεσα, πριν από το τέλος της τρέχουσας δημοτικής περιόδου, δηλαδή πριν από το τέλος του 2023.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος απάντησε σε όλα τα ζητήματα που έθεσαν οι πολίτες σε σχέση με την ποιότητα του νερού και τις μετρήσεις που γίνονται από πλευράς ΔΕΥΑ, αλλά και θέματα που έχουν να κάνουν με κλαδεύσεις δένδρων, συντηρήσεις γηπέδων κ.ο.κ.