Θ. Παπαδόπουλος: Συζήτηση με κατοίκους σε Μονοπήγαδο, Άγιο Αντώνιο και Νέα Ραιδεστό - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Θ. Παπαδόπουλος: Συζήτηση με κατοίκους σε Μονοπήγαδο, Άγιο Αντώνιο και Νέα Ραιδεστό



Μονοπήγαδο, Άγιος Αντώνιος και Νέα Ραιδεστός ήταν οι επόμενοι σταθμοί της περιοδείας του δημάρχου και επικεφαλής της «Δημοκρατικής Ενότητας», Θεόδωρου Παπαδόπουλου, στο πλαίσιο των επισκέψεων – συζητήσεων που κάνει σε κάθε Κοινότητα του Δήμου Θέρμης. Παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της «Δημοκρατικής Ενότητας» για την επόμενη δημοτική περίοδο ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει ότι «σχεδιάσαμε με εμπειρία και υπευθυνότητα την επόμενη περίοδο ανάπτυξης του δήμου μας», προσθέτοντας πως «το πρόγραμμά μας συγκεντρώνει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις ώστε ο δήμος μας να παραμείνει ένας τόπος ευκαιριών, εργασίας και ανάπτυξης».

Την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου ο δήμαρχος Θέρμης και εκ νέου υποψήφιος, επισκέφτηκε το Μονοπήγαδο και τον Άγιο Αντώνιο. Συζήτησε με τους κατοίκους και τους ενημέρωσε γύρω από τα έργα που αφορούν το σύνολο της Κοινότητας Αγίου Αντωνίου με έμφαση στην ολοκλήρωση του έργου ύδρευσης, μετά την αστοχία της γεώτρησης η οποία μεταφέρθηκε και σύντομα ολοκληρώνεται. «Η ποιότητα και η επάρκεια του νερού είναι αδιαπραγμάτευτα ζητήματα πρώτης προτεραιότητας για τη δημοτική αρχή» ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος. Παράλληλα ο δήμαρχος Θέρμης αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που δρομολογούνται στα γήπεδα των δύο χωριών και έχουν ξεκινήσει, στην καθαριότητα που βελτιώθηκε και ενισχύθηκε με επιπλέον δύο άτομα για την Κοινότητα αλλά και έντεκα νέα απορριμματοφόρα οχήματα. «Ήδη στο γήπεδο Μονοπηγάδου έγινε παρέμβαση από το τμήμα Συντήρησης και Αυτεπιστασίας ενώ για το γήπεδο Αγίου Αντωνίου είναι έτοιμη η μελέτη και προχωρά το έργο των αποδυτηρίων».

Ξεκαθάρισε πως στις εισόδους εξόδους των χωριών θα συμπληρωθεί το έργο του δρόμου με επαρκή φωτισμό και παρεμβάσεις συντήρησης, αναφέρθηκε στην προκήρυξη από πλευράς πολιτείας των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων που δίνουν τη δυνατότητα επέκτασης αλλά και του καθορισμού χρήσεων γης, αναφέρθηκε στη μεγάλη εργολαβία νέων ασφαλτοστρώσεων που ξεκινά μετά το τέλος των εκλογών, ενώ δεν παρέλειψε να συζητήσει με τους κατοίκους των οικισμών το ζήτημα με τα αδέσποτα και να αναφερθεί με κάθε λεπτομέρεια στον νόμο και τις δυνατότητες παρέμβασης που δίνει στα θέματα που προκύπτουν στο ΣΥΠΠΑΖΑΘ.

Ο κ. Παπαδόπουλος άκουσε τα αιτήματα των κατοίκων του Μονοπηγάδου για τη δημιουργία χώρου αναψυχής για τη νεολαία και τις δραστηριότητες γυναικών του χωριού. Παράλληλα δεσμεύτηκε να εξεταστεί, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες Δήμου και Περιφέρειας, η δυνατότητα σύνδεσης της περιοχής με τη Γωνιά.

Αναφερόμενος στα έργα αποχέτευσης σε όλο το δήμο ο δήμαρχος Θέρμης σημείωσε ότι «όταν ενώθηκε ο παλιός δήμος Θέρμης με τους καποδιστριακούς δήμους Βασιλικών και Μίκρας στο νέο Καλλικρατικό δήμο, 12 χωριά δεν διέθεταν αποχέτευση. Με γνώση, εμπειρία και σωστό προγραμματισμό ολοκληρώσαμε τα έργα αξιοποιώντας χρηματοδοτικά εργαλεία σε όλα τα χωριά άνω των δύο χιλιάδων κατοίκων και ακολουθούν τα ορεινά χωριά που είναι κάτω των δύο χιλιάδων κατοίκων. 

Τώρα προκηρύσσονται χρηματοδοτικά προγράμματα γι’ αυτά τα χωριά, για τα οποία έχουμε έτοιμες μελέτες ώστε να εντάξουμε τα έργα, προκειμένου να ολοκληρωθούν τα δίκτυα αποχέτευσης σε κάθε χωριό, σε κάθε Κοινότητα του Δήμου Θέρμης. Με κοινή προσπάθεια μπορούμε να βρούμε λύσεις και να δρομολογήσουμε την επίλυση όλων των ζητημάτων καθώς γνωρίζουμε τα προβλήματα του τόπου μας, και προχωράμε με σωστή ιεράρχηση στην επίλυσή τους».

Σήμερα Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου ο κ. Παπαδόπουλος επισκέφθηκε τους παραγωγούς της λαϊκής αγοράς Νέα Ραιδεστού, καταστηματάρχες και καφετέριες της περιοχής όπου συνομίλησε με κατοίκους. Στο πλαίσιο σύντομης ομιλίας του στο ΚΑΠΗ ο κ. Παπαδόπουλους αναφέρθηκε στην προτεραιότητα ολοκλήρωσης των αντιπλημμυρικών έργων του Ανθεμούντα. 

«Τα ζητήματα της Κλιματικής Αλλαγής και της Ενέργειας είναι αυτά που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον και θα είναι στο επίκεντρο των εξελίξεων. Ως διοίκηση είμαστε προετοιμασμένοι και θα αξιοποιήσουμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία της επόμενης περιόδου, καθώς γνωρίζουμε πως θα δοθούν αρκετά χρήματα για την αντιμετώπιση αυτών των δύο μεγάλων προβλημάτων της χώρας».
Αναφέρθηκε επίσης στην ολοκλήρωση των ασφαλτοστρώσεων στο σύνολο της Κοινότητας καθώς και στον υπό κατασκευή μεγάλο βρεφονηπιακό παιδικό σταθμό στη Νέα Ραιδεστό που θα καλύψει τις ανάγκες όλης της περιοχής.

Απαντώντας σε όλους όσους ενοχλούνται από την πολυετή πορεία του στην Αυτοδιοίκηση ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε με έμφαση πως «η δημοκρατική διαδικασία των εκλογών και οι πολίτες αποφασίζουν για τον τόπο και την ηγεσία του δήμου και μόνον εκείνοι». Ευχαρίστησε μάλιστα όλους τους κατοίκους και στις τρεις περιοχές για την εμπιστοσύνη τους αλλά και τη προσέλευση και συμμετοχή στις συναντήσεις τους: «Η στήριξη και η εμπιστοσύνη σας είναι τα όπλα μου για την επόμενη μέρα. Σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου. Τα στελέχη της ‘Δημοκρατικής Ενότητας’ είναι άνθρωποι της εργασίας, με θέληση, εμπειρία και τεχνογνωσία, έτοιμοι να υπηρετήσουμε και πάλι το Δήμο μας για ένα ακόμη καλύτερο μέλλον για όλους τους πολίτες.

Τέλος ο δήμαρχος Θέρμης αναφέρθηκε στην απόφαση της παράταξης που ηγείται, της «Δημοκρατικής Ενότητας» να διαθέσει όλα τα χρήματα που προορίζονταν για το λειτουργία Εκλογικού Κέντρου, να διατεθούν για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης τα οποία θα σταλούν στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται.