Στο ΑΠΘ η πρώτη «Ημερίδα Συνηγόρων Φοιτητή» των Ελληνικών ΑΕΙ - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Στο ΑΠΘ η πρώτη «Ημερίδα Συνηγόρων Φοιτητή» των Ελληνικών ΑΕΙ



Η πρώτη «Ημερίδα Συνηγόρων Φοιτητή» των Ελληνικών ΑΕΙ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρες 9:00 με 14:00, στην Αίθουσα της Συγκλήτου του ΑΠΘ.


Ο θεσμός του Συνηγόρου του Φοιτητή λειτουργεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο εδώ και δύο χρόνια περίπου. 

Η αρμοδιότητα του συνηγόρου φοιτητή εκτείνεται σε κάθε πρόβλημα δυσλειτουργίας ή προβλήματος των φοιτητών, με εξαίρεση τη βαθμολογία τους.

Τα θέματα που θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της Ημερίδας είναι τα πιο συχνά αιτήματα που θέτουν οι φοιτητές, τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται, οι τρόποι αντιμετώπισής τους, καθώς και οι πιθανότητες επίλυσής τους. 

Μέχρι σήμερα έχουν προκύψει περίπου πενήντα περιπτώσεις εγγράφως ή τηλεφωνικά ή και με αυτοπρόσωπη παρουσία.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με τον χαιρετισμό του Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Δημητρίου Κωβαίου. 


Αμέσως μετά τους χαιρετισμούς, θα πραγματοποιηθεί κεντρική εισήγηση από τη Συνήγορο του ΑΠΘ, Ομ. Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ Θεοφανώ Παπαζήση. Στη συνέχεια, θα κατατεθούν προτάσεις από τους συνηγόρους των ελληνικών ΑΕΙ. 
Μετά το σύντομο διάλειμμα, θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η πρώτη «Ημερίδα Συνηγόρων Φοιτητή» των Ελληνικών ΑΕΙ αποτελεί μία πρωτοβουλία της Ομ. Καθηγήτριας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ Θεοφανούς Παπαζήση, και υλοποιείται με τη στήριξη του Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Δημητρίου Κωβαίου.
Ύστερα από δύο έτη υπηρεσίας στη θέση της Συνηγόρου του Φοιτητή του ΑΠΘ, την επεξεργασία πολλών και διαφορετικής φύσης υποθέσεων αλλά και την επικοινωνία με συναδέλφους άλλων ελληνικών ΑΕΙ, αισθάνθηκα την ανάγκη διοργάνωσης συνάντησης μεταξύ των Συνηγόρων του Φοιτητή των διαφόρων πανεπιστημίων, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων, τη συζήτηση των προβλημάτων που ανέκυψαν ή ανακύπτουν και τη δημιουργία κατευθυντήριων γραμμών ή ό,τι άλλο προκύψει από τη συνάντηση
αναφέρει η Συνήγορος του Φοιτητή του ΑΠΘ, Ομ. Καθηγήτρια Νομικής Σχολής Θεοφανώ Παπαζήση.

Η Ημερίδα είναι κλειστή, απευθύνεται αποκλειστικά στους Συνηγόρους Φοιτητή των ελληνικών ΑΕΙ και στις αρμόδιες για το θέμα πρυτανικές αρχές των πανεπιστημίων και έχει σκοπό την αλληλοενημέρωση και την καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών.