Οι τελετές αγιασμού των σχολείων στο δήμο Θέρμης - Η Ανακοίνωση του Δήμου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Οι τελετές αγιασμού των σχολείων στο δήμο Θέρμης - Η Ανακοίνωση του Δήμου




//Ανακοίνωση Δ.Θέρμης

Με μοναδικό πρόβλημα αυτό της μεταφοράς των μαθητών που προέκυψε αιφνιδιαστικά την τελευταία στιγμή, μετά την απόφαση του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων να μην πραγματοποιήσουν τα μαθητικά δρομολόγια, ξεκίνησε η σχολική χρονιά στα σχολεία του δήμου Θέρμης. 

Μιλώντας στην τελετή αγιασμού του 3ου γυμνασίου Θέρμης ο δήμαρχος Θεόδωρος Παπαδόπουλος εξήγησε ότι το πρόβλημα με τη μεταφορά των μαθητών προέκυψε την Κυριακή, μία μόλις ημέρα πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Επέρριψε ευθύνη στο υπουργείο Μεταφορών το οποίο εξέδωσε εγκύκλιο στο παρά πέντε, το μεσημέρι της Παρασκευής, με την οποία υποχρεώνει τους μεταφορείς να προβούν σε μετατροπές στα καθίσματα των λεωφορείων. 

«Όπως ξέρετε, το έργο της μεταφοράς των μαθητών δεν ανήκει στην αρμοδιότητα του δήμου, ανήκει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας. Ωστόσο, εάν δεν υπάρξει λύση μέσα στη μέρα, τότε εμείς ως δήμος θα αντιδράσουμε και καλώ και σας να είστε έτοιμοι για κινητοποιήσεις, εάν χρειαστεί να καταφύγουμε και σε αυτό το μέσο».

Νωρίτερα, μιλώντας στην τελετή αγιασμού του 1ου λυκείου Θέρμης ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι «όλα τα σχολεία του δήμου είναι πανέτοιμα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ο δήμος μας διέθεσε επιπλέον σαράντα καθαρίστριες καθώς αυτές τις οποίες διέθεσε το κράτος, ενενήντα άτομα με τρίωρη απασχόληση, δεν επαρκούν ώστε τα σχολεία μας να είναι καθαρά και περιποιημένα». 

Σημείωσε επίσης, ότι «πέρα από την κρατική χρηματοδότηση για τη λειτουργία των σχολείων, ο δήμος Θέρμης τα χρηματοδοτεί με επιπλέον 500.000 ευρώ». Ο δήμαρχος Θέρμης κάλεσε τους γονείς των μαθητών και τους εκπαιδευτικούς να βοηθήσουν στη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας. 

Τέλος, ζήτησε από τους μαθητές και τις μαθήτριες να αγαπήσουν και να προστατεύουν στο σχολείο τους. «Να το προσέχετε, να μην επιτρέπετε να γίνονται βανδαλισμοί από άτομα εκτός σχολείου, να το αγαπάτε και να το φροντίζετε». Κλείνοντας, ευχήθηκε σε όλους, μαθήτριες, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς να έχουν μια «καλή και παραγωγική σχολική χρονιά».

Στην τελετή αγιασμού του 3ου γυμνασίου Θέρμης παρέστησαν ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Άννα Τσιφτελίδου και Φάνης Καρκατζούνης.


Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
01:24

 

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
02:12


.