9 σημάδια ότι ο σκύλος μας είναι ευτυχισμένος - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

9 σημάδια ότι ο σκύλος μας είναι ευτυχισμένος




Τα σκυλιά, που συχνά αναφέρονται ως “ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου”, φέρνουν τεράστια χαρά και συντροφικότητα στη ζωή μας. 


Η εξασφάλιση της ευτυχίας του σκύλου σας είναι απαραίτητη, καθώς επηρεάζει άμεσα την υγεία και τη συμπεριφορά του.


Ποια είναι τα σημάδια ευτυχίας

Πώς μπορείτε όμως να καταλάβετε αν ο σκύλος σας είναι πραγματικά ευτυχισμένος; 

Υπάρχουν διάφορα σημάδια που μπορούν να σας βοηθήσουν να καταλάβετε τη διάθεση και την ευεξία του.


01. Το κούνημα της ουράς

Ένα από τα πιο προφανή σημάδια ενός ευτυχισμένου σκύλου είναι το κούνημα της ουράς. Όταν ο σκύλος σας σας υποδέχεται με μια έντονα κουνιστή ουρά, είναι μια σαφής ένδειξη χαράς και ικανοποίησης. 

Η ταχύτητα και ο ενθουσιασμός του κουνήματος της ουράς μπορεί να διαφέρει από σκύλο σε σκύλο, αλλά το μήνυμα είναι καθολικά θετικό.


02. Παιχνιδιάρικη διάθεση

Η ευτυχία συχνά εκδηλώνεται μέσω της παιχνιδιάρικης διάθεσης. Ένας ευτυχισμένος σκύλος είναι πιο πρόθυμος να συμμετάσχει σε παιχνίδια και σωματικές δραστηριότητες. 

Αν παρατηρήσετε τον σκύλο σας να τρέχει, να πηδάει και να αλληλεπιδρά με εσάς άλλα και με άλλα ζώα, είναι ένα σίγουρο σημάδι ευτυχίας του.


03. Φωτεινά ήρεμα μάτια

Τα μάτια ενός σκύλου μπορούν να αποκαλύψουν πολλά για τη συναισθηματική του κατάσταση. Τα ευτυχισμένα σκυλιά έχουν φωτεινά και ήρεμα μάτια. 

Θα παρατηρήσετε ένα απαλό, ζεστό βλέμμα που μεταδίδει θαλπωρή και ικανοποίηση. Από την άλλη πλευρά, οι αγχωμένοι σκύλοι ενδέχεται να έχουν μεγάλα, φοβισμένα μάτια με διεσταλμένες κόρες.


04. Χαρούμενα γαβγίσματα

Οι σκύλοι εκφράζουν την ευτυχία τους μέσω των φωνητικών εκφράσεων. Μπορεί να γαβγίζουν, να κλαψουρίζουν ή να κάνουν χαρούμενους ήχους όταν είναι ευτυχισμένα. 

Αυτές οι φωνές είναι συνήθως πιο ήπιες και φιλικές σε σύγκριση με το πιο έντονο και επίμονο γάβγισμα που μπορεί να υποδηλώνει αγωνία.



05. Συμπεριφορά

Τα ευτυχισμένα σκυλιά είναι γενικά πιο κοινωνικά και στοργικά. Επιδιώκουν την ανθρώπινη αλληλεπίδραση και απολαμβάνουν να περνούν χρόνο με τους ιδιοκτήτες τους.

Αν ο σκύλος σας σας πλησιάζει πρόθυμα, σας σπρώχνει ή σκύβει πάνω σας, δείχνει την ευτυχία του και την επιθυμία του για στενή επαφή.


06. Καλή όρεξη

Ένας ευτυχισμένος σκύλος έχει συνήθως όρεξη για φαγητό. Τρώνε πρόθυμα τα γεύματά τους και μπορεί ακόμη και να επιδεικνύουν ενθουσιασμό κατά την ώρα του γεύματος. 

Μια ξαφνική απώλεια της όρεξης μπορεί να είναι σημάδι υποκείμενων προβλημάτων υγείας ή δυσφορίας, γι’ αυτό παρακολουθείτε τις διατροφικές τους συνήθειες.


07. Γλώσσα σώματος χαλαρή


Δώστε προσοχή στη γλώσσα του σώματος του σκύλου σας. Μια χαλαρή στάση, µε ένα χαλαρό σώµα, ανοιχτό στόµα και αυτιά που κρατιούνται φυσικά, σηµατοδοτεί ευτυχία. Αντίθετα, ένα σφιγμένο και σκυφτό σώμα υποδηλώνει δυσφορία ή άγχος.


08. Η θέση της ουράς


Εκτός από το κούνημα, η θέση της ουράς μπορεί να μεταφέρει ευτυχία. Μια ουρά που κρατιέται σε ουδέτερη ή ελαφρώς ανασηκωμένη γωνία είναι σημάδι ικανοποίησης. Ωστόσο, μια τεντωμένη ουρά υποδηλώνει φόβο ή υποταγή.


09. Υγιές τρίχωμα και δέρμα

Ένας ευτυχισμένος σκύλος συχνά μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα λαμπερό, υγιές τρίχωμα και ένα καλοδιατηρημένο δέρμα. 

Η τακτική περιποίηση και η σωστή διατροφή συμβάλλουν στη συνολική ευημερία τους, αντανακλώντας την ευτυχία τους μέσα από την εμφάνισή τους.

mypet.gr