Ο δήμος Θέρμης βραβεύει σήμερα Τρίτη 26/9 τους Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ο δήμος Θέρμης βραβεύει σήμερα Τρίτη 26/9 τους Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας


Εκδήλωση για τη βράβευση των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Θέρμης, Μίκρας και Βασιλικών διοργανώνει σήμερα Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου, στις 19.30, στην πλατεία Παραμάνα της Θέρμης, ο Δήμος Θέρμης. 

Η εκδήλωση γίνεται λίγες μόνο μέρες μετά τις δύο σημαντικές πανελλαδικές διακρίσεις που απέσπασε ο δήμος Θέρμης στο πλαίσιο του διαγωνισμού βραβείων Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΟΤΑ AWARDS 2019-2023. Το πρώτο βραβείο αφορά το «Σύστημα της ετοιμότητας στην πρόληψη και διαχείριση του ρίσκου από πυρκαγιές υπαίθρου» και το δεύτερο αφορά την «Ενίσχυση του εθελοντισμού πολιτικής προστασίας».

Κατά τη διάρκεια της αυριανής εκδήλωσης θα παρουσιαστούν:

► Το έργο του δήμου στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας.

► Οι Εθελοντικές Ομάδες Πολιτικής Προστασίας του δήμου και θα ακολουθήσει βράβευση των μελών τους για το έργο τους σε αποστολές εντός και εκτός των ορίων του δήμου.

► Η πρωτοβουλία του δήμου να εκπαιδεύσει Εθελοντές και Στελέχη της Πολιτικής Προστασίας σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας και θα ακολουθήσει η απονομή βεβαιώσεων στους εκπαιδευόμενους.

► Η πορεία και το έργο του Δικτύου για την Υποστήριξη της λειτουργίας και την εκπαίδευση των εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας (ΔΥΟΠΠ), ενώ, στο χώρο, θα γίνονται ταυτόχρονα επιδείξεις του εξοπλισμού που έχει αποκτηθεί μέσω χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων.


Μετά την εκδήλωση, θα ακολουθήσει συναυλία του Δημήτρη Τριχάκη.

Η αυριανή βράβευση εντάσσεται στο διήμερο εκδηλώσεων και εκπαίδευσης για την υποστήριξη των εθελοντών Πολιτικής Προστασίας που γίνεται στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου VOLUnteer, με τη συμμετοχή και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. 

Η αυλαία ανοίγει σήμερα με εκδήλωση η οποία αφορά σε Δράση εκπαίδευσης και θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Εκπαίδευσης εθελοντών πολιτικής προστασίας (2ο χλμ Τριαδίου – Θέρμης, Τριάδι), και ώρα 18.00 έως 21.00.


Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Κώστας Κουγιουμτζίδης.

Στη συνέχεια, τον λόγο θα λάβουν ειδικοί επιστήμονες και εκπρόσωποι φορέων πολιτικής προστασίας, και συγκεκριμένα: ο κ. Τριαντάφυλλος Μπουχούνας, (Δασολόγος / Περιβαλλοντολόγος, Msc / Τεχνικός Σύμβουλος ΔΥΟΠΠ), θα πραγματοποιήσει παρουσίαση του έργου, οι κ.κ. Στέλιος Βαϊρλής, (Πρόεδρος ΕΔΟΜΑΚ / Αντιπρόεδρος ΕΟΠΠ), και Γιώργος Μουτεβελής, (Υπ. Πολιτικής Προστασίας ΛΕΦΕΔ), θα αναφερθούν στη συμβολή των εθελοντών στις Πυρκαγιές του Έβρου, ενώ ο κ. Νίκος Γεωργουλέτης, (Αντιπρόεδρος ΛΕΦΕΔ) και η κ. Ντία Παυλικιάνη, (Υπ. Εκπαίδευσης Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Θέρμης), θα αναδείξουν, αντίστοιχα, τη συμβολή των εθελοντών στις Πλημμύρες του Θεσσαλικού Κάμπου.

Θα ακολουθήσει προβολή υλικού και απολογισμός πεπραγμένων από το έργο των Εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας στις Πλημμύρες του Θεσσαλικού Κάμπου. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με συζήτηση και διατύπωση προβληματισμών στο πλαίσιο Ανοιχτής Στρογγυλής Τράπεζας.

Σημειώνεται ότι το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Διασυνοριακού Προγράμματος INTERREG IPA Cross Border Cooperation Programme “Greece – Republic of North Macedonia 2014-2020” και χρηματοδοτείται από πόρους ευρωπαϊκούς και των συμμετεχουσών χωρών.