Η Ρωσία ανοίγει προξενείο στα Κατεχόμενα και γίνεται η πρώτη χώρα που αναγνωρίζει το Ψευδοκράτος - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η Ρωσία ανοίγει προξενείο στα Κατεχόμενα και γίνεται η πρώτη χώρα που αναγνωρίζει το Ψευδοκράτος
Το Ρωσικό Πρακτορείο Ειδήσεων TASS ανακοίνωσε πως το Κρεμλίνο θα ανοίξει προξενείο στα Κατεχόμενα της Κύπρου. Ενόψει της επίσκεψης του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Τουρκία, η Ρωσία έλαβε αυτή την απόφαση που θα επηρεάσει σημαντικά τις σχέσεις με την Άγκυρα.

Το πρακτορείο ειδήσεων TASS ανακοίνωσε ότι η Ρωσική Πρεσβεία στη Νότια Κύπρο θα αρχίσει σύντομα να παρέχει προξενικές υπηρεσίες στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου. Ο ανταποκριτής του TASS αναφέρει ως πηγή έναν εκπρόσωπο της πρεσβείας.

«Στο πολύ εγγύς μέλλον θα αρχίσουμε να παρέχουμε προξενικές υπηρεσίες στο βόρειο τμήμα της πόλης της Λευκωσίας», ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων η ίδια πηγή.

«Η απόφαση για παροχή προξενικών υπηρεσιών στο βόρειο τμήμα της Κύπρου (ΤΔΒΚ) δεν έχει πολιτικό νόημα ή υποχρεωτικό χαρακτήρα και λήφθηκε από ανάγκη για τους Ρώσους εκεί», είπε ο Ρώσος Πρέσβης στην Κύπρο.

Η απόφαση της Ρωσίας να ανοίξει προξενείο είχε μεγάλη απήχηση στην κοινή γνώμη. Με αυτό το βήμα, η Ρωσία έγινε η δεύτερη χώρα, μετά την Τουρκία, που αναγνώρισε το Ψευδοκράτος. Σύμφωνα με τα στοιχεία, περισσότεροι από 50.000 Ρώσοι πολίτες ζουν στα βόρεια του νησιού.