Έτσι θα μακρύνουν τα μαλλιά γρήγορα σύμφωνα με την επιστήμη - Συμβουλές που σίγουρα θα βοηθήσουν - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Έτσι θα μακρύνουν τα μαλλιά γρήγορα σύμφωνα με την επιστήμη - Συμβουλές που σίγουρα θα βοηθήσουν



Για να μακρύνουν τα μαλλιά σου γρήγορα χρειάζεται να ακολουθήσεις κάποιες συμβουλές που θα ενθαρρύνουν την ανάπτυξη της τρίχας και παράλληλα θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις υγιή τα μαλλιά που ήδη έχεις.

Πώς θα μακρύνουν τα μαλλιά γρήγορα; 7 συμβουλές που βασίζονται σε έρευνα:


1. Φρόντισε το τριχωτό της κεφαλής

Αν θέλεις να μακρύνουν τα μαλλιά σου γρήγορα ξεκίνα από την «πηγή», δηλαδή το τριχωτό της κεφαλής. Η χρόνια φλεγμονή του τριχωτού της κεφαλής προκαλείται από το συχνό τράβηγμα των μαλλιών με τις κοτσίδες και τις αλογοουρές, τη συσσώρευση υπολειμμάτων προϊόντων styling, το οξειδωτικό στρες, αλλά και παθήσεις του τριχωτού της κεφαλής όπως η δερματίτιδα και μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών ή αραίωση. 
Μάλιστα, μια μελέτη έδειξε ότι η φλεγμονή που προκαλείται από τη ρύπανση και το οξειδωτικό στρες είναι μία από τις κύριες αιτίες της τριχόπτωσης στους ενήλικες.

Αυτό συμβαίνει επειδή η φλεγμονή αρχίζει να κλείνει τον θύλακα της τρίχας, περιορίζοντας την ανάπτυξη και τελικά οδηγεί σε αποβολή. Αναπόφευκτα, αυτή η φλεγμονή θα επηρεάσει την ποιότητα της ανάπτυξης των μαλλιών σου.

Αρχικά, βεβαιώσου ότι πλένεις τακτικά το τριχωτό της κεφαλής σου με απαλές πλύσεις. Κατά το λούσιμο, κάνε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής για να αυξήσεις τη ροή του αίματος, να ανακουφιστείς από το στρες και να τονώσεις τους θύλακες των τριχών.

Επιπλέον, το τακτικό μασάζ έχει αποδειχθεί ότι προάγει την ανάπτυξη των μαλλιών. Το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής ενθαρρύνει την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή, η οποία βοηθά στην παροχή σημαντικών θρεπτικών συστατικών και οξυγόνου στο θύλακα της τρίχας. Μην ξεχνάς, βέβαια, πως το τριχωτό της κεφαλής χρειάζεται και απολέπιση.


2. Πάρε συμπληρώματα που διεγείρουν την ανάπτυξη των μαλλιών

Η βιοτίνη και το κολλαγόνο συμβάλλουν στην προώθηση της υγείας και της ανάπτυξης των μαλλιών παρέχοντας στο σώμα όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Τα μαλλιά αποτελούνται από την πρωτεΐνη κερατίνη, η οποία περιλαμβάνει ένα σύνολο αμινοξέων – κυστεΐνη, σερίνη, γλουταμικό οξύ, γλυκίνη και προλίνη.

Τόσο τα συμπληρώματα κολλαγόνου όσο και τα συμπληρώματα βιοτίνης έχουν υψηλές ποσότητες πολλών από αυτά τα αμινοξέα, που σημαίνει ότι τα συμπληρώματα παρέχουν στον οργανισμό τα δομικά στοιχεία της τρίχας. Αυτό έρχεται να υποστηρίξει και η επιστημονική κοινότητα, καθώς οι μελέτες δείχνουν ότι η λήψη αυτών των συμπληρωμάτων υποστηρίζει την ανάπτυξη των μαλλιών. 

Η βιοτίνη είναι ίσως πιο διάσημη για τα οφέλη της στην υγεία των μαλλιών, καθώς είναι ένα από τα κύρια ενεργά συστατικά σε πολλά τέτοια συμπληρώματα. Αν θέλεις να ξεκινήσεις από κάπου, ζήτησε από τον γιατρό σου εξετάσεις για να δεις τα επίπεδα βιοτίνης στον οργανισμό σου.

Όσο για το κολλαγόνο, μπορεί να βοηθήσει περαιτέρω την ανάπτυξη των μαλλιών υποστηρίζοντας το τριχωτό της κεφαλής με τον ίδιο τρόπο που μπορεί να βοηθήσει το δέρμα συνολικά. Άλλωστε, το τριχωτό της κεφαλής είναι… δέρμα.

Εάν είσαι έγκυος, θηλάζεις ή παίρνεις φαρμακευτική αγωγή, συμβουλέψου τον γιατρό σου πριν ξεκινήσεις κάποιο συμπλήρωμα.


3. Προστάτευσε τα μαλλιά σου από τη φυσική φθορά

Αυτό δεν ενθαρρύνει απαραίτητα την ανάπτυξη, αλλά προστατεύει το μήκος των μαλλιών που ήδη έχεις. Αν τα μαλλιά σου έχουν τάση για σπάσιμο μπορεί να καταστήσει σχεδόν αδύνατη την επίτευξη του στόχου σου για μήκος. Μερικά πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψη είναι τα πολύ σφιχτά χτενίσματα που μπορεί να προκαλέσουν τριβή και τράβηγμα.

Θα ήταν καλό, επίσης, να δοκιμάζεις διαφορετικά χτενίσματα, ώστε να μην ασκείς πίεση στο ίδιο σημείο κάθε μέρα. Ένας άλλος τρόπος για να προστατέψεις τα μαλλιά σου από τη φυσική φθορά είναι ο τρόπος με τον οποίο το βουρτσίζεις – θα πρέπει πάντα να τα βουρτσίζεις από τις άκρες προς τα πάνω.

Τέλος, πρόσεξε πώς λούζεσαι καθώς τα μαλλιά είναι πιο ευάλωτα όταν είναι βρεγμένα. Εάν είσαι πολύ επιθετική απέναντι στα μαλλιά σου, μπορεί να προκαλέσεις κόμπους που δύσκολα ξεμπερδεύονται. Ανακάλυψε 6 τρόπους για να αντιμετωπίσεις το σπάσιμο των μαλλιών.


4. Διατήρησέ τα ενυδατωμένα

Οι τρίχες στο κεφάλι είναι ίσως το πιο ξηρό πράγμα στο σώμα και αν προσπαθείς να μακρύνεις τα μαλλιά σου πρέπει να τα διατηρήσεις ενυδατωμένα. Τα ξηρά μαλλιά μετατρέπονται σε εύθραυστα μαλλιά και τα εύθραυστα μαλλιά σπάνε πιο εύκολα.

Οι ανάγκες των μαλλιών κάθε γυναίκας είναι φυσικά διαφορετικές, οπότε για κάποιες ένα απλό μαλακτικό θα δώσει στα μαλλιά τους όλα όσα χρειάζονται, ενώ άλλα μαλλιά θα χρειαστούν εβδομαδιαία ενυδατικές μάσκες μαλλιών και θεραπείες με έλαια.


5. Πώς θα μακρύνουν τα μαλλιά γρήγορα; Χρησιμοποίησε αντιοξειδωτικά

Τα μαλλιά γερνούν όπως και το υπόλοιπο σώμα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν αραίωση μαλλιών καθώς μεγαλώνουν. Η γήρανση περιορίζει, επίσης, την ταχύτητα με την οποία αναπτύσσονται τα μαλλιά.

Έρευνα έχει δείξει πως τα αντιοξειδωτικά διαχειρίζονται το οξειδωτικό στρες και εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και άρα βοηθούν στη διατήρηση της νεότητας της τρίχας.

Φρόντισε να τρως τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά. Η βιταμίνη C, για παράδειγμα, παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου και βοηθά στην ενδυνάμωση των μαλλιών.

Μπορείς, επίσης, να χρησιμοποιήσεις τοπικά αντιοξειδωτικά, με τη μορφή ελαίων, ορών ή σπρέι, τα οποία είναι ιδιαίτερα χρήσιμα. Απλώς αναζήτησε προϊόντα που περιέχουν βιταμίνες ή άλλα κοινά αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη Ε.


7. Δώσε στα μαλλιά ένα διάλειμμα από το καθημερινό styling με εργαλεία θερμότητας

Αν θέλεις να δυναμώσεις και να μακρύνεις τα μαλλιά σου, δεν μπορείς να χρησιμοποιείς εργαλεία θερμότητας καθημερινά.

Το θερμικό styling λειτουργεί με τη διάσπαση των δεσμών υδρογόνου στα μαλλιά (έτσι αναδομεί και αναδιαμορφώνει το μοτίβο των μαλλιών σου είτε πρόκειται για ίσιωμα είτε για μπούκλες). Και όταν το κάνεις αυτό συχνά, προκαλεί ζημιά.

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι το τακτικό styling με εργαλεία θερμότητας μείωσε σημαντικά την υγρασία των μαλλιών και αύξησε το σπάσιμο. Εάν χρησιμοποιείς τέτοια εργαλεία, βεβαιώσου ότι εφαρμόζεις ένα θερμοπροστατευτικό προϊόν που αντέχει τη θερμότητα.


8. Πώς θα μακρύνουν τα μαλλιά γρήγορα; Επισκέψου τακτικά το κομμωτήριο

Μια κοινή συμβουλή διατήρησης της υγείας των μαλλιών που κρύβει κάποια αλήθεια είναι ότι το τακτικό κούρεμα μπορεί να σε βοηθήσει να αποκτήσεις μακριά μαλλιά.

Η τριχοφυΐα πηγάζει από τους θύλακες στο τριχωτό της κεφαλής μας και όχι από τις άκρες των μαλλιών μας. Γι’αυτό και το trimming στις άκρες, δεν θα επηρεάσει τα ωοθυλάκια στην κορυφή. Ωστόσο, αυτό που κάνει είναι ότι αποτρέπει το σπάσιμο. Το σπάσιμο, φυσικά, θα εμποδίσει τα μαλλιά σου να μακρύνουν, γιατί όταν η τρίχα θα μακραίνει από τη ρίζα, θα χωρίζεται στα δύο όταν θα φτάνει στην άκρη (ψαλίδα) και άρα δεν θα αποκτά ποτέ μήκος.

Το τακτικό trimming είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλίσεις υγιή και μακριά μαλλιά.

.