Φορολογικές δηλώσεις: Εκκρεμούν 600.000 – Στο τέλος του μήνα εκπνέει η παράταση της προθεσμία υποβολής - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Φορολογικές δηλώσεις: Εκκρεμούν 600.000 – Στο τέλος του μήνα εκπνέει η παράταση της προθεσμία υποβολήςΣτο τέλος του μηνός εκπνέει η παράταση της προθεσμίας για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, ενώ υπάρχουν περίπου 600.000 φορολογούμενοι που δεν την έχουν υποβάλει.

Πάντως, φέτος η Εφορία βεβαιώνει περισσότερους φόρους συγκριτικά με πέρυσι. 
Οι αυξήσεις στους μισθούς που έχουν γίνει το προηγούμενο χρονικό διάστημα αποτυπώνονται στις φορολογικές δηλώσεις και οι επαγγελματίες φαίνεται ότι δηλώνουν περισσότερα κέρδη και έτσι προκύπτουν στοιχεία τα οποία δείχνουν ότι μέχρι στιγμής έχει βεβαιωθεί ποσό της τάξεως των τριών δισεκατομμυρίων ευρώ. 

Είναι περίπου αντίστοιχο με το περσινό, αλλά προς το παρόν έχουν υποβληθεί περίπου 5,9 εκατ. από το σύνολο των 6,5 εκατομμυρίων.

Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη μας την παράδοση, η οποία ορίζει ότι αυτοί οι οποίοι καθυστερούν να κάνουν τις φορολογικές τους δηλώσεις είναι και αυτοί οι οποίοι θα κληθούν τελικώς να πληρώσουν τα μεγαλύτερα ποσά, τότε περιμένουμε ότι αυτό το ποσό των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ θα ανέβει κατά αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ακόμη μέχρι το τέλος του μήνα, οπότε και ολοκληρώνεται η διαδικασία.

Αν κάνουμε την απλή διαίρεση με τα χρεωστικά εκκαθαριστικά που και φέτος κυμαίνονται περίπου στο 35% (οι υπόλοιποι είτε παραλαμβάνουν μηδενικό εκκαθαριστικό είτε έχουμε επιστροφή φόρου), τότε προκύπτει ένα μέσο ποσό της τάξεως των 1.050 με 1.100 ευρώ και αυτό περιμένουμε ότι μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία θα έχει την αντίστοιχη αύξηση.

.