Tips για ασφαλές παιχνίδι στη θάλασσα με τα παιδιά - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Tips για ασφαλές παιχνίδι στη θάλασσα με τα παιδιά

Μια μέρα στην παραλία με τα παιδιά μπορεί να είναι μια απίστευτα ευχάριστη και αξέχαστη εμπειρία. 

Ο ήλιος, η άμμος και το κύμα προσφέρουν ατελείωτες ευκαιρίες για γέλιο και παιχνίδι. Ωστόσο, η ασφάλεια θα πρέπει πάντα να είναι η προτεραιότητα για να διασφαλιστεί μια ξέγνοιαστη και ευχάριστη εκδρομή. 
Από την προστασία από τις ακτίνες του ήλιου μέχρι την προσοχή στα κύματα, παρακάτω θα βρεις μερικές βασικές συμβουλές για ασφαλές παιχνίδι με τα παιδιά στην παραλία.

Η αντηλιακή προστασία είναι απαραίτητη
Προστάτεψε τα παιδιά αλλά και τον εαυτό σου από τις επιβλαβείς υπεριώδεις ακτίνες UV εφαρμόζοντας αντηλιακό συχνά. 
Προτίμησε ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος, ανθεκτικό στο νερό με δείκτη προστασίας 30 ή υψηλότερο. Θυμήσου να επαναλαμβάνεις την εφαρμογή κάθε δύο ώρες ή πιο συχνά αν έχετε κολυμπήσει ή ιδρώσει. 
Μην ξεχνάς να φοράτε καπέλα και γυαλιά ηλίου με προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία για να προστατεύονται τα μάτια και το πρόσωπο από τον ήλιο.

Μείνετε ενυδατωμένοι
Το τρέξιμο και το παιχνίδι στον ήλιο μπορεί να οδηγήσει σε γρήγορη αφυδάτωση. Δίνε στα παιδιά να πίνουν άφθονο νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας για να παραμένουν ενυδατωμένα. 
Σκέψου να πάρεις μαζί σας ένα ψυγειάκι με δροσιστικά ποτά και υγιεινά σνακ για να τα κρατήσεις γεμάτα ενέργεια για τις περιπέτειες στην παραλία. 
Τηρώντας πάντα το χρονικό διάστημα των τριών ωρών μέχρι να χωνέψουν, για να μπορέσουν να κολυμπήσουν ξανά.

Κολυμπήστε σε καθορισμένες περιοχές
Εάν τα παιδιά μπαίνουν στο νερό, φρόντισε να κολυμπούν σε καθορισμένες περιοχές με ναυαγοσώστες παρόντες. Δώσε προσοχή σε τυχόν προειδοποιητικές πινακίδες ή σημαίες που υποδεικνύουν τις συνθήκες του νερού. 
Ενημέρωσε τα παιδιά σου για τους κινδύνους των ρευμάτων και για το πώς να αντιδράσουν αν παγιδευτούν σε ένα από αυτά. Να τα παρακολουθείς πάντα στενά όσο βρίσκονται στο νερό και να μην τα αφήνεις ποτέ χωρίς επίβλεψη.

Ασφάλεια στην άμμο
Ενώ το να χτίζεις κάστρα στην άμμο και να σκάβεις είναι πολύ διασκεδαστικό, είναι απαραίτητο να είστε προσεκτικοί. 
Έλεγχε την άμμο για τυχόν αιχμηρά αντικείμενα, σπασμένα κοχύλια ή συντρίμμια που μπορεί να αποτελούν κίνδυνο. 
Ενθάρρυνε τα παιδιά να φορούν σανδάλια ή παπούτσια νερού για να προστατεύουν τα πόδια τους από την καυτή άμμο ή τους πιθανούς κινδύνους.

Διαλείμματα από τον ήλιο
Κάντε τακτικά διαλείμματα από τον ήλιο αναζητώντας σκιά κάτω από μια ομπρέλα. Αυτό θα προσφέρει μια ξεκούραση από τη ζέστη και θα μειώσει τον κίνδυνο ηλιακού εγκαύματος. 
Δημιούργησε έναν άνετο και σκιερό χώρο όπου τα παιδιά μπορούν να ξεκουραστούν, να εφαρμόσουν αντηλιακό και να απολαύσουν σνακ.

Να έχεις υπόψη σου τα κύματα
Να παρακολουθείς τις παλίρροιες και να έχεις επίγνωση τυχόν ξαφνικών αλλαγών στη στάθμη του νερού. 
Δίδαξε στα παιδιά σου να απομακρύνονται από την άκρη του νερού αν η παλίρροια αρχίσει να έρχεται. 
Οι παλίρροιες μπορεί να είναι ισχυρές, γι' αυτό είναι ζωτικής σημασίας να είστε σε εγρήγορση.

Καθάρισε μετά το παιχνίδι
Πριν φύγεις από την παραλία, φρόντισε να καθαρίσεις τυχόν σκουπίδια ή παιχνίδια για να διατηρήσεις το περιβάλλον ασφαλές και καθαρό για τους άλλους. 
Δίδαξε τα παιδιά σου να σέβονται τη φύση και την παραλία αφήνοντάς την τόσο καθαρή όσο την βρήκαν, αν όχι και περισσότερο.