Έρχονται περιορισμοί και στα καλλυντικά; Τι θα γίνει με τις απομιμήσεις - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Έρχονται περιορισμοί και στα καλλυντικά; Τι θα γίνει με τις απομιμήσεις



Γαλλία και Κίνα συμφώνησαν να συνεργαστούν για τη βελτίωση του ρυθμιστικού πλαισίου που περιβάλλει τα καλλυντικά, ώστε να προστατεύεται τόσο η πρόσβαση στην αγορά, όσο και η ασφάλεια των προϊόντων.

Οι δύο χώρες θα συστήσουν μια ομάδα εργασίας που θα πραγματοποιήσει την πρώτη της συνεδρίαση στη Γαλλία πριν από το τέλος του έτους και θα προσπαθήσει να εναρμονίσει τους κανονισμούς, ανακοίνωσε το Σάββατο το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών. 

Τα θέματα συζήτησης θα περιλαμβάνουν τη συνεργασία για την πνευματική ιδιοκτησία, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών για τα προϊόντα και τα προϊόντα απομίμησης, καθώς και εργασίες για τα πρότυπα και την επιθεώρηση.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ βρίσκεται στην Κίνα για να συζητήσει την οικονομική και χρηματοπιστωτική συνεργασία των δύο χωρών. Το ταξίδι του ακολουθεί την επίσκεψη του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν τον Απρίλιο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εκφράσει ανησυχίες στην Κίνα σχετικά με το επίπεδο των λεπτομερών πληροφοριών για τα προϊόντα που πρέπει να παρέχουν εταιρείες καλλυντικών όπως η L’Oreal και η LVMH για να πωλούν τα προϊόντα τους στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, ανέφερε το Bloomberg την 1η Ιουνίου.



Η Κίνα επιβάλλει κανόνες που υποχρεώνουν τις εταιρείες καλλυντικών να παρέχουν δεδομένα που εκτείνονται από τα συστατικά έως τις λεπτομέρειες των διαδικασιών παραγωγής, την προέλευση των πρώτων υλών και την ακριβή σύνθεση των προϊόντων. 

Πολλές από τις πληροφορίες συλλέγονται και αποθηκεύονται σε μια βάση δεδομένων που διαχειρίζονται οι κινεζικές αρχές.

Το Bloomberg ανέφερε επίσης ότι οι ευρωπαϊκές εταιρείες ανησυχούν ότι μπορεί να αναγκαστούν να παραδώσουν εμπορικά μυστικά υπό το πρόσχημα της ασφάλειας των προϊόντων, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν την υπόθεση. 

Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η Κίνα κάνει κατάχρηση των πληροφοριών που συλλέγει από τις εταιρείες καλλυντικών, δήλωσαν οι ίδιες πηγές.

Η ΕΕ καθώς και οι ΗΠΑ παραπονιούνται εδώ και καιρό ότι ορισμένες πολιτικές και πρακτικές στην Κίνα μπορεί να οδηγήσουν στη μεταφορά τεχνολογιών και πνευματικής ιδιοκτησίας. Παρόλα αυτά, οι εταιρείες της ΕΕ δεν έχουν άλλη επιλογή από το να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς εάν θέλουν να έχουν πρόσβαση στην κινεζική αγορά.