Λαχταριστό και ζουμερό… κατακίτρινο καρπούζι! - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Λαχταριστό και ζουμερό… κατακίτρινο καρπούζι!Η αντίδραση για κάποιον που κόβει το καρπουζάκι του και βλέπει ότι στη θέση της ζουμερής κατακόκκινης σάρκας υπάρχει ένα κατακίτρινο εσωτερικό είναι το λιγότερο να… φρικάρει για μερικά δευτερόπλεπτα, μέχρι να συνειδητοποιήσει ότι… δεν τον γελούν τα μάτια του!

Μετά θα σκεφτεί -πάνω από δύο φορές, τουλάχιστον- να μην φάει αυτό το «πράγμα» που έχει μπροστά του! Ίσως και να αηδιάσει ή να θεωρήσει ότι κάτι περίεργο συμβαίνει με το αγαπημένο του καλοκαιρινό φρούτο. 
Κάποια μετάλλαξη; Κάποιος τρελός επιστήμονας πειραματίστηκε με τα καρπουζάκια μας;

Τίποτα, όμως, από όλα αυτά δεν ισχύει αφού το καρπούζι με την κίτρινη σάρκα είναι πανομοιότυπο με το κλασικό φρούτο που όλοι γνωρίζουμε και το μόνο που αλλάζει είναι το χρώμα. 

Αυτό οφείλεται στις χρωστικές ουσίες του φυτού. Στο κόκκινο καρπούζι «υπερισχύει» το λυκοπένιο, ενώ στο κίτρινο καρπούζι η καροτίνη.Τα κίτρινα καρπούζια προέρχονται από υβρίδια, όπου διασταυρώνονται διάφορες ποικιλίες ώστε να υπερισχύει το καροτένιο, για να δημιουργηθεί η κίτρινη σάρκα. 

Τα εν λόγω καρπούζια είναι εξίσου γλυκά με τα κόκκινα, αλλά έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σακχάρων, ενώ το μεγάλο τους πλεονέκτημα είναι ότι μπορούν να διατηρηθούν μέχρι και 2 μήνες!Στη χώρα μας κίτρινα καρπούζια παράγονται κυρίως στη Μεσσηνία, στο Πρόχωμα και άλλες περιοχές, τα οποία μάλιστα είναι μίνι και άσπερμα (χωρίς κουκούτσια), ενώ στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια η ζήτηση είναι ιδιαίτερα μεγάλη.Κι αν σας φαίνεται παράξενο, παρόλα αυτά, να φάτε ένα κίτρινο καρπούζι, μπορείτε απλώς να το προσφέρετε στους φίλους σας, ή ακόμη καλύτερα στη γιαγιά σας, και να δείτε τις αντιδράσεις τους!

Σίγουρα θα νομίσουν ότι πρόκειται για φάρσα!φωτο από  flickr.com