Η μεγαλύτερη παραλία της Ευρώπης βρίσκεται στην Ήπειρο – Απέραντο γαλάζιο και αμμουδιά - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η μεγαλύτερη παραλία της Ευρώπης βρίσκεται στην Ήπειρο – Απέραντο γαλάζιο και αμμουδιάΈνα μεγάλο «διαμάντι» κρύβεται στην Πρέβεζα, η παραλία Μονολίθι με τα κρυστάλλινα νερά και τη χρυσή άμμο είναι η μεγαλύτερη παραλία της Ευρώπης.

Το μήκος της παραλίας Μονολίθι φτάνει τα 25 χιλιόμετρα ακρογιαλιάς, είναι η μεγαλύτερη παραλία της Ευρώπης και βρίσκεται στο νομό Πρέβεζας.

Βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα μακρυά από την αρχαία πόλη της Νικόπολης και 10 χιλιόμετρα από την πόλη της Πρέβεζας.

Η έκταση της ακτής απλώνεται από τα χωριά Μύτικα μέχρι και την Καστροσυκιά, εκεί που ξεκινά το ομώνυμο δάσος, το δάσος Μονολιθίου.

Σύμφωνα με την ιστορία, το όνομα της παραλίας προέρχεται από τους βράχους που βρίσκονται σε απόσταση 10 μέτρων από την ακτή.

Οι λίθοι αποτέλεσαν σήμα κατατεθέν και έτσι, η παραλία ονομάστηκε Μονολίθι.

Μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του ‘40 οι Γερμανοί και οι Ιταλοί βρίσκοντας στην περιοχή και όπως λέγεται στρατιώτες βομβάρδισαν τον βράχο, με αποτέλεσμα την εξαφάνισή του.

Σήμερα, στο σημείο έχει δημιουργηθεί ένα είδος υφάλου στο επίπεδο του νερού. Παλαιότερα το όνομα της παραλίας ήταν Κόμαρος και προερχόταν τις κουμαριές, οι οποίες φύονται έως και σήμερα στην ευρύτερη περιοχή.

Όσον αφορά τώρα την ατελείωτη παραλία και τα νερά της, η απέραντη αμμουδερή έκταση αποτελεί το ιδανικό καταφύγιο για χαλάρωση και ηρεμία κάτω από τη σκιά των δέντρων, ενώ κατά μήκος υπάρχουν σημεία χωρίς ξαπλώστρες.

Για όσους πάλι ψάχνουν κάτι πιο οργανωμένο, θα προτιμήσει τα οργανωμένα spots. Άλλωστε, η έκταση της παραλίας είναι ατελείωτη, επομένως υπάρχει χώρος για όλους.

Τα νερά είναι κρυστάλλινα και διαυγή, η αμμουδιά είναι χρυσαφένια με μικρά βοτσαλάκια κατά μήκος. Τα δέντρα, οι ευκάλυπτοι, το γαλάζιο τοπίο και το πράσινο στοιχείο που περιβάλλει την παραλία είναι στοιχεία που κερδίζουν κάθε επισκέπτη ενώ, άπαξ και επισκεφθεί κανείς αυτήν την παραλία, δύσκολα θα βρει κάποια άλλη που θα του αρέσει περισσότερο.