Έξι εκπληκτικά οφέλη για την υγεία από την καύση φύλλων δάφνης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Έξι εκπληκτικά οφέλη για την υγεία από την καύση φύλλων δάφνης




Ήξερες ότι τα φύλλα δάφνης έχουν χορηγηθεί ως βραβεία για να επαινέσουν καλλιτέχνες;

Το ταπεινό φύλλο έχει πολλά εκπληκτικά γεγονότα.

Χρησιμοποιείται στη φυσική ιατρική εδώ και αιώνες και ο δέντρος δάφνης θεωρείται ιερό.

Χρησιμοποιείται επίσης στην παραγωγή καλλυντικών σήμερα.

Τα φύλλα δάφνης έχουν αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και είναι εκτιμημένα για τις ιατρικές τους ικανότητες.


Εδώ είναι μερικά από τα συστατικά που περιέχονται συνήθως στο φύλλο της δάφνης:

Ευκάλυπτολ: Είναι ένα αιθέριο έλαιο που δίνει το έντονο αρωματικό άρωμα στο φύλλο της δάφνης. Έχει αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Πινένιο: Είναι ένα άλλο αιθέριο έλαιο που βρίσκεται στο φύλλο της δάφνης. Έχει αντισηπτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες.

Ταννίνες: Οι ταννίνες είναι φυτικές ενώσεις που παρέχουν την πικρή γεύση στο φύλλο της δάφνης. Έχουν αντιφλεγμονώδεις, αντιμικροβιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Πινένιολ: Είναι μια άλλη ενεργή ενώση που περιέχεται στο φύλλο της δάφνης. Έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητες.


Παρακάτω είναι μερικά οφέλη της καύσης των φύλλων δάφνης

(Πώς να κάψετε φύλλα δάφνης: τοποθετήστε μερικά φύλλα δάφνης σε ένα μπολάκι , ανάψτε τα και αφήστε τα να καίνε για περίπου 10 λεπτά):

Αντιμετωπίζει τον διαβήτη

Η κατανάλωση αυτών των φύλλων δάφνης μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου σας και να βελτιώσει την καρδιακή σας υγεία. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βοηθούν στην παραγωγή ινσουλίνης. Επομένως, είναι αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 2.


Μειώνει το άγχος

Τα φύλλα δάφνης περιέχουν λιναλόολη, ένα συστατικό που γνωρίζεται για την αντιμετώπιση του άγχους. Η μυρωδιά των φύλλων δάφνης για περίπου 10 λεπτά μπορεί να σας βοηθήσει αμέσως να νιώσετε καλύτερα. Αυτό το συστατικό γνωρίζεται επίσης για τη βελτίωση της επικοινωνίας.


Βελτιώνει την καρδιακή υγεία

Το καρδιακό σύστημα λειτουργεί καλύτερα χάρη στη ρουτίνη και τον καφεϊκό οξύ, ουσίες που βρίσκονται στα φύλλα δάφνης. Διατηρούν τα προβλήματα καρδιαγγειακής νόσου μακριά, ενισχύοντας τους τοιχώματα των καρπαλίων της καρδιάς και βοηθώντας στη μείωση των επιπέδων κακού χοληστερόλης.


Ενισχύει την ανοσοποίηση

Τα φύλλα δάφνης είναι γεμάτα βιταμίνη C, η οποία βοηθά στην ανάπτυξη ενός ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος. Περιέχουν επίσης ψευδάργυρο και βιταμίνη A, που είναι καλά για τα μάτια, τη μύτη, το λαιμό και το πεπτικό σύστημα. Μπορούν επίσης να είναι πολύ αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση του συνδρόμου ευερεθιστοποιημένου εντέρου ή της νόσου του λειαντίνης.


Απομακρύνει την πιτυρίδα

Πλύνετε τα μαλλιά σας με το συνηθισμένο σαμπουάν σας. Στη συνέχεια, ανακατέψτε φύλλα δάφνης σε κρύο νερό και ξεπλύνετε τα μαλλιά σας. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αιθέριο έλαιο δάφνης. Πάρτε περίπου 15 σταγόνες και αναμείξτε το με το σαμπουάν σας και κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Ξεπλύνετε καλά και αποχαιρετήστε την πιτυρίδα.


Αντιμετωπίζει την αϋπνία

Σύμφωνα με το Lifehacker, τα φύλλα δάφνης βοηθούν στην χαλάρωση του σώματός σας. Είναι αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της αϋπνίας, καθώς ηρεμούν τη λειτουργία του εγκεφάλου σας. Απλά ανακατέψτε μερικές σταγόνες αιθέριου εκχυλίσματος δάφνης με νερό και πιείτε το πριν τον ύπνο για έναν καλό ύπνο.