Πώς να μάθετε στον σκύλο σας να κολυμπάει στη θάλασσα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πώς να μάθετε στον σκύλο σας να κολυμπάει στη θάλασσα


Εάν μένετε κοντά σε παραλία που επιτρέπετε το κολύμπι σε σκύλους, τότε θα ήταν καλό να μάθετε στο σκύλο σας να κολυμπάει μιας και τα περισσότερα το λατρεύουν!


Για να τα μάθετε όμως να κολυμπούν, θα χρειαστεί να αφιερώσετε λίγο χρόνο. 

Ορισμένα σκυλιά, όπως τα μπουλντόγκ, απλώς δεν είναι καλοί κολυμβητές, οπότε βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τις ικανότητες του σκύλου σας, προτού πάτε για κολύμπι.


Πώς θα μάθετε στον σκύλο σας κολύμπι

Πρώτα θα πρέπει να τον “συστήσετε” στην παραλία. Θα χρειαστεί να νιώσει άνετα με τα αξιοθέατα και τις μυρωδιές και την αίσθηση της άμμου ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών του. Θα πρέπει επίσης να είναι ένας σκύλος που θα θέλει και θα μπορεί να κολυμπήσει και όχι ένας σκύλος που πιθανότατα θα βυθιστεί αυτόματα. Μερικά σκυλιά απλά δεν είναι καλοί κολυμβητές. Να είστε πολύ προσεκτικοί αν ο σκύλος σας είναι ένας σκύλος που δεν έχει την τάση να κολυμπάει.

Επίσης, να είστε πολύ προσεκτικοί αν ο σκύλος σας είναι μια ράτσα που αγαπάει το νερό, αλλά ο συγκεκριμένος δεν έχει έρθει ακόμα σε επαφή με την θάλασσα. 

Μπορεί να είναι πρόθυμος, αλλά μπορεί και να μπει πολύ γρήγορα σε περιπέτειες. Μείνετε κοντά στο σκύλο σας όσο εκπαιδεύεται, ώστε να είστε ο ναυαγοσώστης του σε περίπτωση που μπλέξει σε περιπέτειες. 

Μπορεί να εισάγετε και κάποια παιχνίδια στη συνέχεια. Μόλις μάθει να κολυμπάει, ίσως θελήσει να παίξει, να τα πιάνει στο νερό και να τα φέρνει πίσω σε εσάς.


Μερικά σκυλιά μαθαίνουν καλύτερα ξεκινώντας με σωσίβιο

Το σωσίβιο είναι μια καλή ιδέα για να νιώσετε ασφαλείς και εσείς και ο σκύλος σας στην αρχή. Φροντίστε να προμηθευτείτε το σωστό μέγεθος και να του το προσαρμόσετε. Να θυμάστε ότι ένα σωσίβιο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο σκύλος σας είναι 100% ασφαλής. Σημαίνει ότι έχει πάνω του κάτι που θα τον βοηθήσει να επιπλεύσει.

Ωστόσο, αν δεν είναι σωστά προσαρμοσμένο, μπορεί να γίνει περισσότερο εμπόδιο παρά βοήθεια. Επομένως, ακόμη και αν ο σκύλος σας φοράει σωσίβιο, μείνετε κοντά του. 

Βεβαιωθείτε επίσης ότι έχετε μια νόστιμη λιχουδιά να τον περιμένει στην παραλία για να γιορτάσετε τη δουλειά που έκανε καλά καθώς μαθαίνει να κολυμπάει στην παραλία.



Βήμα βήμα για το τι πρέπει να κάνετε για να μάθει ο σκύλος να κολυμπάει

1. Διαλέξτε την κατάλληλη παραλία
Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει μια παραλία φιλική προς τους σκύλους. Αλλά αν είναι η πρώτη φορά που ο σκύλος σας βρίσκεται στην παραλία, ίσως να θέλετε να βρείτε μια παραλία μακριά από τον κόσμο και περισπασμούς.

2. Ρηχά νερά
Ξεκινήστε βαδίζοντας στα ρηχά νερά μαζί με το σκύλο σας. Η επίσκεψη στην παραλία, όταν τα νερά είναι πιο ήρεμα, θα κάνει το έργο σας πιο εύκολο. Κολυμπήστε μαζί κατά μήκος της ακτής, δίνοντας στο σκυλάκι σας την ευκαιρία να μυρίσει το νερό και να συνηθίσει την αίσθηση του νερού καθώς και τη θερμοκρασία.

3. Παιχνίδια
Παίξτε με το αγαπημένο του παιχνίδι. Τις πρώτες φορές που θα πετάξετε το παιχνίδι, πετάξτε το παράλληλα με την ακτή και όχι μέσα στο νερό.

4. Λιχουδιά
Πριν προχωρήσετε σε βαθύτερα νερά, φροντίστε να προσφέρετε στο σκύλο σας μια ή δύο λιχουδιές ενώ παίζει στα ρηχά νερά.

5. Και λίγο πιο βαθιά
Πηγαίντε με το σκύλο σας και λίγο πιο βαθιά , δίνοντάς του ευκαιρίες να βρέξει το κεφάλι και την πλάτη του.

6. Κολυμπήστε
Μόλις ο σκύλος σας συνηθίσει το νερό, μπείτε ακόμα πιο μέσα , μέχρι να να κάνει με τα πόδια του κουπί για να μείνει πάνω από το νερό. Αν ο σκύλος σας δεν είναι σίγουρος για το τι πρέπει να κάνει, βάλτε το χέρι σας κάτω από την κοιλιά του, προσφέροντας υποστήριξη μέχρι να συνηθίσει. Βεβαιωθείτε ότι πριν τον αφήσετε, χρησιμοποιεί και τα τέσσερα άκρα του για να κολυμπήσει και όχι μόνο τα μπροστινά του πόδια.

7. Πανικός ή κούραση
Εάν ο σκύλος σας είναι κουρασμένος ή πανικοβάλλεται, γυρίστε σε πιο ρηχά νερά. Αυτό θα του μάθει τι πρέπει να κάνει σε περίπτωση που έχει προβλήματα, ή θέλει να κάνει ένα διάλειμμα.

8. Ξεπλύνετε τον σκύλο σας
Πριν φύγετε αν παραλία ή τουλάχιστον μόλις επιστρέψετε στο σπίτι, ξεπλύνετε καλά το σκύλο σας με καθαρό νερό για να απομακρύνετε τυχόν άμμο και υπολείμματα από την παραλία.


mypet.gr