Τι συμβαίνει όταν κοιμόμαστε με ανοιχτό φως - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τι συμβαίνει όταν κοιμόμαστε με ανοιχτό φως


Μια νέα έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει τις σκέψεις των επιστημόνων πως ο ύπνος προτιμά το σκοτάδι, και πως η έκθεση μας ακόμα και σε μέτριο φως έχει αρνητικές συνέπειες στον οργανισμό μας.

Ο επαρκής και ποιοτικός ύπνος είναι ζωτικής σημασίας την υγεία μας και αν κοιμόμαστε με ανοιχτή τηλεόραση, ή φως, φαίνεται πως κάνουμε κακό στον οργανισμό μας.

Το Πανεπιστήμιο Northwestern παρατήρησε νεαρούς εθελοντές που είχαν τη συνήθεια να κοιμόνται με την τηλεόραση ή τον υπολογιστή ανοιχτό ή με το φως δίπλα τους αναμμένο.

Βρήκαν λοιπόν πως επηρεάζεται ο καρδιακός ρυθμός μας, τα επίπεδα ινσουλίνης μας ενώ παρατηρήθηκε πιεση στα μάτια των εθελοντών.

«Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης δείχνουν ότι μόνο μια νύχτα έκθεσης σε μέτριο φωτισμό δωματίου κατά τη διάρκεια του ύπνου μπορεί να επηρεάσει τη γλυκόζη και την καρδιαγγειακή ρύθμιση που αποτελούν παράγοντες κινδύνου για εμφάνιση καρδιαγγειακών παθήσεων, διαβήτη και μεταβολικού συνδρόμου» δήλωσε η ανώτερη συντάκτρια της μελέτης Φίλις Ζεε σε δελτίο τύπου.

Οι ειδικοί επιμένουν πως πρέπει να κοιμόμαστε σε δωμάτιο με απόλυτο σκοτάδι και παχιές κουρτίνες που θα εμποδίζουν οποιοδήποτε ερέθισμα προς τον εγκέφαλο μας

Άτομα που κοιμόταν με μέτριο φως είδαν πως την επόμενη ημέρα ένιωθαν κουρασμένοι, ενώ είχαν συμπληρώσει ικανοποιητικό χρόνο ύπνου.