Oι Social Waste και οι Χαΐνηδες στο Φράγμα Θέρμης στις 2 Ιουλίου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Oι Social Waste και οι Χαΐνηδες στο Φράγμα Θέρμης στις 2 Ιουλίου


Oι Social Waste και οι Χαΐνηδες έρχονται στο Φράγμα Θέρμης, την Κυριακή 2 Ιουλίου, στο πλαίσιο του 3ου Lake Mode Festival. Τις συναυλίες ανοίγoυν οι Κροάτες Veja!


Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:00.

Τιμές Εισιτηρίων:
12€ Early Bird / 15€ Προπώληση / 18€ Ταμείο
Ηλεκτρονική Προπώληση: https://cometogether.live/event/291

Σημεία Προπώλησης:
· Ηλιοτρόπιο
· Διώροφον
· Brunch-Box
· Crib 23


★ Social Waste ★
Οι Social Waste συστήνονται το 1999 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σήμερα, κοντά στα σαράντα, συνεχίζουν να κάνουν αυτό που έμαθαν από μικροί, προσπαθώντας όπως λένε να το πάνε «λίγο πιο πέρα» από ‘κει που το παρέλαβαν, πριν το παραδώσουν και οι ίδιοι στην επόμενη γενιά. 

Στιχουργικά, σχολιάζουν κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα παίρνοντας ξεκάθαρη θέση. Μουσικά, μπλέκουν τα hip-hop beats με ήχους παραδοσιακών οργάνων όπως το λαούτο, την γκάιντα και τον μπαγλαμά και δημιουργούν το δικό τους hip-hop, το hip-hop της Μεσογείου! 

Απευθείας από την Μεγαλόνησο στο Φράγμα της Θέρμης, την Κυριακή 2 Ιουλίου.


★ Χαΐνηδες ★
Οι Χαΐνηδες, ένα ιστορικό συγκρότημα με μπροστάρη τον “Χαΐνη” Δημήτρη Αποστολάκη, αποτελούν ένα ανοιχτό μουσικό σύνολο, μία κολεκτίβα που τολμά να πεθαίνει και να ανασταίνεται, να ρισκάρει και να εξελίσσεται διαρκώς. 

Το όνομα προέρχεται από την αραβική λέξη «χαΐν» και έφτασε να σημαίνει τον επαναστάτη, τον φυγόδικο, αυτόν που γυρίζει στα βουνά. 

Στα 33 έτη της μουσικής τους πορείας έχουν καταφέρει να παραμένουν διαχρονικοί, τόσο με τη δισκογραφία τους, όσο και με τις εμφανίσεις τους. 

Οι ζωντανοί θρύλοι της ελληνικής – κρητικής μουσικής, έρχονται για μία και μόνο εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 2 Ιουλίου, στο Φράγμα της Θέρμης.

Παίζουν και τραγουδούν: 
Δημήτρης Αποστολάκης, Μιχάλης Γαλάνης, Δημήτρης Ζαχαριουδάκης, Peter Jaques, Γιώργος Κωνσταντίνου, Μιχάλης Νικόπουλος και Αγγελική Σύρκου.


★ Veja ★
Οι Veja δημιουργούνται το 2007 στο Pazin της Κροατίας. Έχοντας μία πορεία 15 ετών, αποτελούν πλέον τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ethno/world μουσικής της Κροατίας. 

Με επιρροές από την Διναρική και την Ιταλική κουλτούρα, οι Veja βρίσκουν έμπνευση στην παραδοσιακή μουσική της περιοχής Istria, την οποία εκτελούν σε μία πιο μοντέρνα εκδοχή. 

Έχοντας κυκλοφορήσει δύο ολοκληρωμένα άλμπουμ, το “Dolina Milonova” το 2019 και το “Skura Ura” το 2022, έχουν πραγματοποιήσει πολυάριθμες ζωντανές εμφανίσεις στα Βαλκάνια και τη δυτική Ευρώπη. 

Το Lake Mode Festival υποδέχεται τους Veja για την πρώτη τους συναυλία στην Ελλάδα, την Κυριακή 2 Ιουλίου!


Lake Mode Festival


Έχοντας ήδη δύο πολύ επιτυχημένες χρονιές στο ενεργητικό του, το αγαπημένο outdoor festival της Θεσσαλονίκης επιστρέφει στο μαγευτικό, φυσικό τοπίο της λίμνης του Φράγματος Θέρμης. 

To φετινό Lake Mode Festival υποδέχεται καλλιτέχνες που είναι γνωστοί για τον εκρηκτικό τους ήχο και τις συναρπαστικές εμφανίσεις τους!


Πιο συγκεκριμένα, στη σκηνή του 3ου Lake Mode Festival θα ανέβουν:

την Πέμπτη 29 Ιουνίου 
ο Βέβηλος, οι Rationalistas και η Mi55t, 

την Παρασκευή 30 Ιουνίου 
οι Θραξ Πανκc, οι Babo Koro και οι Γιαγκίνηδες, 

το Σάββατο 1 Ιουλίου 

ενώ την Κυριακή 2 Ιουλίου 
οι Social Waste, οι Χαΐνηδες και οι Κροάτες Veja.

Με τη μουσική της κάθε ημέρας να συνδυάζει ποικίλα μουσικά είδη και επιρροές, το Lake Mode Festival 2023 μας υπόσχεται ένα ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό και εντυπωσιακό περιβάλλον.

Λεωφορεία:
Επιπλέον των αστικών 66 & 67 για Θέρμη, η διοργάνωση παρέχει τη δυνατότητα μεταφοράς με ιδιωτικό λεωφορείο από και προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης (Λευκός Πύργος). 

Εισιτήρια για τα λεωφορεία στο https://cometogether.live/event/291
Ώρα αναχώρησης από Λευκό Πύργο: 18:00.
Ώρα αναχώρησης από Φράγμα Θέρμης: Με τη λήξη της εκδήλωσης.

➣Τα αστικά λεωφορεία προς Θέρμη είναι τα 66 & 67. 
Το 66 αναχωρεί από τον τερματικό σταθμό Νέας Ελβετίας (Χαριλάου) ενώ το 67 από τον τερματικό σταθμό ΙΚΕΑ.


ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS: