Ο δήμος Θέρμης γιόρτασε την παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ο δήμος Θέρμης γιόρτασε την παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής


//Ανακοίνωση Δήμου Θέρμης


Η 3η Ιουνίου έχει οριστεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου. 

Ο δήμος Θέρμης την γιόρτασε στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, με τους μικρούς μας φίλους να κατακλύζουν τον χώρο και να απολαμβάνουν ατελείωτες ποδηλατοβόλτες σε ένα σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον. 

Στο τέλος της ημέρας πραγματοποιήθηκε για τους συμμετέχοντες στη δράση, κλήρωση ενός ποδηλάτου 24’’ και ενός κράνους, προσφορά της εταιρείας ΕΜΑ Α.Ε. και των ελαστικών Continental. 

Τυχερός της κλήρωσης αναδείχτηκε ο μικρός Γιάννης, στον οποίο ευχόμαστε πολλές, καλές και ασφαλείς ποδηλατοβόλτες.


Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής (Π.Κ.Α.) του δήμου Θέρμης άνοιξε για το κοινό στις 23 Μαΐου και θα παραμείνει ανοιχτό έως τον Οκτώβριο 2023. 

Το κοινό μπορεί να το επισκέπτεται απογευματινές ώρες, ενώ τα πρωινά και μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς, το Π.K.A. θα παραμένει ανοιχτό για οργανωμένες επισκέψεις σχολείων. 

Ο δήμος Θέρμης και η Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού, Νέας Γενιάς και Κοινωνικής Προστασίας, επενδύει μέσω της εκπαίδευσης των παιδιών στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, στην προαγωγή κουλτούρας οδικής συνείδησης για ένα καλύτερο και ασφαλέστερο μέλλον.

Τα τελευταία χρόνια το Π.Κ.Α. έχει κερδίσει του δημότες της Θέρμης, κι όχι μόνο, οι οποίοι το επιλέγουν συνειδητά για τον εκπαιδευτικό ρόλο που επιτελεί αλλά και για τις ασφαλείς ποδηλατοβόλτες των παιδιών τους. 

Η χρήση ποδηλάτων και εξοπλισμού είναι δωρεάν για τους μικρούς επισκέπτες που δεν διαθέτουν δικό τους ποδήλατο ή κράνος.


Ωράριο λειτουργίας του ΠΚΑ για το κοινό:

Μάιος & Ιούνιος, Δευτέρα – Παρασκευή, 18:00-21:00,
Ιούλιος, Δευτέρα – Σάββατο, 18:30–21:30.

Το πρόγραμμα λειτουργίας για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο & Οκτώβριο θα ανακοινωθεί τον Ιούλιο.