Γιατί πρέπει να τρώμε μπανάνα πριν κοιμηθούμε; - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Γιατί πρέπει να τρώμε μπανάνα πριν κοιμηθούμε;


 
Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα, λέει ο σοφός λαός, ωστόσο όλα τα φρούτα είναι απαραίτητα στην καθημερινότητά σας, για μια καλή υγεία του οργανισμού. 
Εδώ, όμως, θα κάνουμε μια ειδική μνεία στην μπανάνα, την οποία λογικά την απολαμβάνετε στη δουλειά για πρωινό ή για δεκατιανό. Ωστόσο, το εν λόγω φρούτο που είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, είναι κατάλληλο για να κάνετε όνειρα γλυκά.Στην περίπτωση που δυσκολεύεστε κάποιες φορές να κοιμηθείτε και στριφογυρνάτε στο κρεβάτι μέχρι αργά, τότε η λύση κρύβεται στην μπανάνα. Κι αυτό γιατί εκτός από κάλλιο και φυτικές ίνες, περιέχει και μαγνήσιο που βοηθάει στην χαλάρωση των μυών και βοηθάει στον καλύτερο ύπνο. Αν λάβουμε υπόψη ότι μέσα στην ημέρα, δεν παίρνετε αρκετό μαγνήσιο, τότε είναι αυτό που χρειάζεστε.

Μάλιστα, δεν χρειάζεται να φάτε σκέτη μπανάνα το βράδυ, αφού μπορείτε να τη συνδυάσετε με φυστικοβούτυρο, δημιουργώντας ένα γευστικό σνακ για να κλείσει η μέρα σας. Όταν καταναλώνονται μαζί, ο υδατάνθρακας της μπανάνας κάνει την τρυπτοφάνη περισσότερο διαθέσιμη στον εγκέφαλο. Είτε σκέτη είτε με φυστικοβούτυρο ξεκινήστε την μπανάνα τα βράδια για να χορτάσετε επιτέλους ύπνο.