Ανακοίνωση του δήμου Θέρμης για προβλήματα που παρουσιάστηκαν σε κατασκευές στην περιοχή της επέκτασης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ανακοίνωση του δήμου Θέρμης για προβλήματα που παρουσιάστηκαν σε κατασκευές στην περιοχή της επέκτασης


//Ανακοίνωση Δήμου Θέρμης


Με αφορμή πρόσφατα προβλήματα που παρουσιάστηκαν σε συγκεκριμένες κατασκευές στην περιοχή επέκτασης του οικισμού της Θέρμης, και για την ορθή και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών, από το δήμο ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

α. Είναι γνωστό ότι τη δεκαετία του 1980, τα Κεραμοποιεία ΑΛΛΑΤΙΝΗ είχαν συνάψει συμβάσεις με ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων του αγροκτήματος της Θέρμης, από τα οποία απολάμβαναν χώμα κατάλληλο για την παραγωγική τους διαδικασία, και στα οποία απέρριπταν υπολείμματα καύσης της παραγωγής ή πολλές φορές και διαφόρων ειδών απόβλητα εκσκαφών, κατεδαφίσεων κ.λπ.

β. Στα ανωτέρω αγροτεμάχια, το βάθος της εκσκαφής, απόληψης υλικών και απόρριψης μπάζων κυμαίνεται από 3 μ. ως και 10 μ., ανάλογα με την ποιότητα του εδάφους και τις τότε ανάγκες της παραγωγής.

γ. Μέρος της περιοχής των αγροτεμαχίων στα οποία έγινε η άνω διαδικασία αποτελεί τμήμα της περιοχής επέκτασης σχεδίου πόλης του οικισμού της Θέρμης. 
Ωστόσο, δεν είναι γνωστή η έκταση αυτού του φαινομένου, ούτε οι ακριβείς θέσεις των εν λόγω αγροτεμαχίων, ήδη οικοπέδων της περιοχής επέκτασης του οικισμού
Οι μόνοι γνώστες είναι οι αρχικοί ιδιοκτήτες των ακινήτων, που συνήψαν τις συμβάσεις με την εταιρεία.

δ. Η προαναφερθείσα παρέμβαση στο έδαφος των οικοπέδων δεν είναι απαγορευτική για τη δόμησή τους. 
Όμως, σε περίπτωση κατά την οποία πρόκειται για ακίνητο στο οποίο έχει αλλοιωθεί το φυσικό έδαφος, απαιτούνται τεχνικές επεμβάσεις για την ασφαλή δόμησή του.

Με βάση τα παραπάνω, εφιστούμε την προσοχή των μηχανικών ή/και κατασκευαστών που οικοδομούν στην περιοχή, στο παραπάνω θέμα, και στα μέτρα που πρέπει να λαμβάνουν σε περίπτωση που το ακίνητο περιλαμβάνεται στα προαναφερόμενα. 

Επίσης, εφιστούμε την προσοχή των αγοραστών ακινήτων στην περιοχή, στην αναζήτηση πληροφοριών σχετικά με τα παραπάνω από τους μηχανικούς ή/και κατασκευαστές.