Οι λόγοι που ξυπνάμε κουρασμένοι (Και δεν είναι λίγοι...) - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Οι λόγοι που ξυπνάμε κουρασμένοι (Και δεν είναι λίγοι...)Το αίσθημα που νιώθεις κουρασμένος, ενώ μόλις έχεις ξυπνήσει, είναι από τα πιο ανυπόφορα πράγματα που μπορούν να σου συμβούν.

Οι επιστήμονες έχουν δαπανήσει πολλές ώρες στην έρευνα για τον ύπνο και πως θα βελτιωθεί η ποιότητά του, και αυτό δείχνει το πόσο σημαντικός είναι για την υγεία μας.

Κακή ποιότητα ύπνου μπορεί να οδηγήσει πολλές οργανικά προβλήματα, με τα καρδιαγγειακά προβλήματα, προβλήματα με την κυκλοφορία του αίματος, παχυσαρκία και διαβήτης να είναι μόνο μερικά από αυτά.

Ας δούμε όμως τι μπορεί να προκαλεί το αίσθημα κούρασης που νιώθουμε, ενώ μόλις έχουμε ξυπνήσει.Καθιστική ζωή
Αν κάνετε καθιστική ζωή, τότε ο οργανισμός έχει συνηθίσει σε χαμηλά επίπεδα ενέργειας και δίνει το ίδιο σήμα για όλη την υπόλοιπη ημέρα. Ο ΠΟΥ συστήνει μιάμιση ώρα ήπιας άσκησης καθημερινά.

Αφυδάτωση
Αν το δωμάτιο σας είναι περισσότερο θερμό από ότι πρέπει, αν ξυπνάτε ιδρωμένοι, αν δεν έχετε ενυδατωθεί αρκετά πριν τον ύπνο, τότε πολύ πιθανό, ο οργανισμός να αντιδράει στην έλλειψη νερού και να ρίχνει τα επίπεδα ενέργειας.

Φαρμακευτική αγωγή
Πολλά από τα φάρμακα που κυκλοφορούν, έχουν ως παρενέργεια το αίσθημα κούρασης. Διαβάστε καλά τις παρενέργειες στη συσκευασία του φαρμάκου και επικοινωνήστε με το γιατρό σας.Άγχος ή κατάθλιψη
Ένα από τα συμπτώματα της κατάθλιψης και του μόνιμου άγχους είναι η αδυναμία του να σηκωθείς από κρεβάτι. Επίσης τα φάρμακα για την κατάθλιψη οδηγούν στο μόνιμο αίσθημα κούρασης ή αδυναμίας.

Παχυσαρκία
Τα άτομα με βάρος πάνω από κανονικό, έχουν κακή ποιότητα ύπνου με συνέπεια, να μην ξεκουράζονται κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Προβλήματα αναπνοής
Όσοι έχουν προβλήματα με την αναπνοή, ή το διάφραγμά τους, παραπονούνται συχνά ότι δεν ξεκουράζονται στον ύπνο τους και τα επίπεδα ενέργειας τους είναι χαμηλά τις πρώτες πρωινές ώρες.