Νοσοκομείο Αγιος Παύλος: Μια διαφορετική γιορτή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Νοσοκομείο Αγιος Παύλος: Μια διαφορετική γιορτή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη



Η 14η Ιουνίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη με πρωτοβουλία του Παγκόσμιο Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών και του Διεθνούς Οργανισμού Μετάγγισης Αίματος.

Με αυτή την αφορμή, μια μικρή γιορτή διοργανώθηκε σήμερα το πρωί της 14 Ιουνίου στο Νοσοκομείο Αγιος Παύλος Θεσσαλονίκης για να τιμηθούν οι εθελοντές αιμοδότες αλλά και το ιατρικό προσωπικό για τη συνεισφορά του. 

Παρόντες στο evnet, ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Στέλιος Τσομαρίδης, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, εθελοντές αιμοδότες αλλά και μέλη της Ορχήστρας Εγχόρδων της ΔΕΠΠΑΘ που με τη μουσική τους πλαισίωσαν το εορταστικό πνεύμα της ημέρας.

Σε δήλωσή του στη THERMISnews.gr, o κ.Τσομαρίδης ανέφερε: 
Η αιμοδοσία είναι μια έμπρακτη έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης. Είμαστε εδώ για να ευχαριστήσουμε και να τιμήσουμε τους ανώνυμους εθελοντές αιμοδότες αλλά και για να ευαισθητοποιήσουμε τον ευρύτερο πληθυσμό σχετικά με την αναγκαιότητα εθελοντικής προσφοράς αίματος η οποία αποτελεί ένα πολύτιμο δώρο που σώζει ζωές. 
Είναι συγκινητικό να βλέπουμε καθημερινά Πολίτες κάθε ηλικίας, φύλου, κοινωνικής κατάταξης η χρώματος να χαρίζουν 20 λεπτά από τη ζωή τους σε άγνωστους πολλές φορές συνανθρώπους μας, αλλά ακόμη πιο συγκινητικό να βλέπουμε τη δωρεά τους αυτή να επαναλαμβάνεται σε τακτικά διαστήματα. Και αυτό είναι το κλειδί για τη δημιουργία ενός ασφαλούς και βιώσιμου αποθέματος αίματος...

Από τη πλευρά της η ΔΕΠΠΑΘ ανακοίνωσε:
Δήμος Θέρμης /ΔΕΠΠΑΘ/ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ
Σήμερα 14/06/2023  Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη. 
Οι εθελοντές αιμοδότες προσφέρουν το πιο πολύτιμο δώρο ζωής το αίμα τους, κι εμείς ως Πολιτισμός-Αθλητισμός Δήμου Θέρμης στηρίζουμε ενεργά & διαχρονικά την προσπάθεια αυτών των ηρώων & του ιατρικού προσωπικού, συμμετέχοντας στη γιορτή τους, χαρίζοντας βιβλία από την Δημοτική Βιβλιοθήκη Θέρμης και μουσικές περιπλανήσεις από τα μέλη της Ορχήστρας Εγχόρδων μας Spira Minore!

Φωτογραφίες:








THERMISnews.gr