Ζαχαροπλαστεία Plaisir: Άλλαξε χέρια μετά από πλειστηριασμό η παραγωγική μονάδα στη Νέα Ραιδεστό - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ζαχαροπλαστεία Plaisir: Άλλαξε χέρια μετά από πλειστηριασμό η παραγωγική μονάδα στη Νέα Ραιδεστό





Άλλαξε χέρια, τελικά, η παραγωγική μονάδα των ζαχαροπλαστείων Plaisir, στη Νέα Ραιδεστό, καθώς κατά το σημερινό ηλεκτρονικό σφυρί υπήρξε πλειοδότης για το ακίνητο.

Επισπεύδουσα ήταν η doValue Greece με τιμή πρώτης προσφοράς τα 548.954 ευρώ. Ο πλειστηριασμός ήταν κατά της Plaisir Παραγωγική-Ζαχαροπλαστεία-Catering Α.Ε. και αφορούσε οικόπεδο 4,5 στρεμμάτων επί του οποίου βρίσκεται διώροφο βιοτεχνικό κτήριο, αποτελούμενο από ισόγειο, συνολικού εμβαδού 533,83 τ.μ. που περιλαμβάνει δύο χώρους και δύο W.C. και έναν όροφο, συνολικού εμβαδού 193,835 τ.μ., με γραφεία, αποθήκη, αρχείο, δωμάτιο φύλακα κ.α.

Το ακίνητο αποτελούσε το μεγαλύτερο, ίσως πρόβλημα για τον όμιλο Plaisir, που το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει ένα γαϊτανάκι πλειστηριασμών. Πρόσφατα τρία ακίνητα της εταιρείας άλλαξαν χέρια, η οποία βαρύνεται με προσημειώσεις από το παρελθόν. Σημειώνεται πως η αναγκαστική κατάσχεση έγινε στις 20 Σεπτεμβρίου 2022 για 150.000 ευρώ (μέρος συνολικής οφειλής 1,27 εκατ. ευρώ).


Η περιπέτεια των Plaisir

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, τα Plaisir αντιμετώπιζαν δυσκολίες τα τελευταία χρόνια, χτυπημένα από τον κορωνοϊό αλλά και εξαιτίας της επέκτασής τους μέσω franchising, καθώς τα αποτελέσματα των εν λόγω συνεργασιών δεν ήταν τα αναμενόμενα για τον ιδιοκτήτη της αλυσίδας, Άρη Παπαιοκονόμου.

Χρόνια ορόσημο για την αλυσίδα αποτέλεσε το 2012, όταν άνοιξε το κατάστημα «Plaisir» επί των οδών Αριστοτέλους και Μητροπόλεως, το οποίο συγκέντρωσε όλους τους καλοφαγάδες της πόλης, καθώς συνδύασε το γλυκό με το φαγητό. Το συγκεκριμένο κατάστημα αποτελεί σημείο αναφοράς για άτομα όλων των ηλικιών, Θεσσαλονικείς αλλά και τουρίστες που θέλουν να πιουν τον καφέ τους, να γευτούν κάποιο γλυκό ή να γευματίσουν.

Τρία χρόνια αργότερα η αλυσίδα, που πραγματοποιεί και εξαγωγές των προϊόντων της, αριθμούσε 15 καταστήματα, εκ των οποίων τα 8 ήταν εταιρικά. Ακολούθησαν ανακατατάξεις και αλλαγές. Σήμερα η αλυσίδα αριθμεί 8 καταστήματα.

voria.gr