LIFEFORCE: πρόγραμμα προεκπαίδευσης μαθητών 6—10 ετών σε ΚΑΡΠΑ και τις Πρώτες Βοήθειες - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

LIFEFORCE: πρόγραμμα προεκπαίδευσης μαθητών 6—10 ετών σε ΚΑΡΠΑ και τις Πρώτες Βοήθειες



Συνέντευξη τύπου πραγματοποιεί η Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας, την Τετάρτη 10 Μαΐου στις 11.30 το πρωί στην αίθουσα «Μανώλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη διοργάνωση ημερίδας (το Σάββατο 13 Μαΐου στο ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ -κόκκινο κτίριο) για την παρουσίαση του προγράμματος LIFEFORCE. 

Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία καινοτόμων μεθόδων και εργαλείων για την προεκπαίδευση μαθητών 6—10 ετών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τις Πρώτες Βοήθειες.

Όλες οι μελέτες έδειξαν ότι όταν δεν επιχειρούν οι παρευρισκόμενοι σε περιστατικά εξωνοσοκομειακής ανακοπής, επιβιώνει ένας στους 20, ενώ όταν επιχειρούν με ό,τι θυμούνται από ΚΑΡΠΑ, είτε από εκπαίδευση είτε από εικόνες που έχουν δει, επιβιώνει ένας στους 5.

Την συνέντευξη θα δώσουν οι:

► Κώστας Φορτούνης, χειρουργός, διευθυντής ΕΣΥ ΓΝΘ Παπαγεωργίου, γραμματέας Ελληνικής Εταιρίας Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας Αναστάσης Στεφανάκης, ιδρυτής και πρόεδρος της οργάνωσης KIDS SAVE LIVES – ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ

► Θοδωρής Καλύβας, εθελοντής εκπαιδευτής, μεταφραστής

► Σεβαστή Ετμετζόγλου, εθελόντρια εκπαιδεύτρια, λογοθεραπεύτρια

► Δρ Κόζαρης Ιωάννης, υπεύθυνος του έργου L.I.F.E.F.O.R.C.E., μέλος του εργαστηρίου κοινωνιολογίας της εκπαίδευσης του πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

► Μικροί διασώστες