Παιδιά του 1ου δημοτικού Καρδίας παρασκευάζουν φυσικά αρώματα και λοσιόν - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Παιδιά του 1ου δημοτικού Καρδίας παρασκευάζουν φυσικά αρώματα και λοσιόν

 

//Ανακοίνωση Δήμου Θέρμης


Ξεκίνησε το πρώτο καινοτόμο, βιωματικό εργαστήριο ΑρωματίΖΩ για παιδιά Δημοτικού Σχολείου εισάγοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα την έννοια της Αρωματικής Παιδείας. 

Το πρόγραμμα, με συντονιστή τον Χρήστο Χασιώτη (PhD), υλοποιείται στο 1ο δημοτικό σχολείο της Καρδίας του δήμου Θέρμης, στο οποίο η διευθύντρια κα. Έλση Καλτσίδου και οι εκπαιδευτικοί δέχτηκαν με ενθουσιασμό την υλοποίησή του.

Οι μικροί αλχημιστές θα μάθουν για τα αρωματικά φυτά, τα αιθέρια έλαια και πως να παρασκευάζουν δικές τους αρωματικές και οικολογικές λοσιόν. 


Η υλοποίηση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερις εβδομαδιαίες ενότητες οι οποίες θα είναι:

1η Ενότητα: 
Τα παιδιά και οι δάσκαλοι μαθαίνουν για τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά (ΑΦΦ) καθώς και την αξία τους. 
Στην ενότητα αυτή θα μάθουν επίσης για την επιστήμη των αιθέριων ελαίων καθώς και πώς αυτά μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεση και την υγεία μας.

2η Ενότητα: 
Οι ωφελούμενοι θα μάθουν να δημιουργούν φυσικά αρώματα. 
Το άρωμά τους θα βασίζεται μόνο σε φυσικά αιθέρια έλαια που έχουν θεραπευτικές ιδιότητες και δεν περιέχουν συνθετικές ενώσεις.

3η Ενότητα: 
Κατασκευή βοτανικού κήπου με αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά. Ο κήπος αυτός θα δημιουργηθεί σε περιφραγμένη έκταση μέσα στο σχολείο και θα δώσει τη δυνατότητα σε όλα τα παιδιά να συμμετέχουν στη διαδικασία φύτευσης, στους καλλιεργητικούς χειρισμούς και στην συγκομιδή.

4η Ενότητα:
 
Ανθοδετική τέχνη με αρωματικά φυτά (δώρο για τη γιορτή της μητέρας).

Επιπλέον θα πραγματοποιηθεί συνάντηση – εκπαίδευση με τους γονείς και τους δασκάλους από όλες τις τάξεις του σχολείου, σε απογευματινή ώρα εκτός σχολικού ωραρίου. 

Σε αυτήν τη συνάντηση οι γονείς θα μάθουν για τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, τα αιθέρια έλαια και θα παρασκευάσουν μόνοι τους φυσικά προϊόντα με βάση τα αιθέρια έλαια. 

Το πρόγραμμα ΑρωματίΖΩ υλοποιείται με την αρωγή της Διεύθυνση Παιδείας του δήμου Θέρμης.

Θέρμης.