Πώς να κάνετε το άρωμα σας να διαρκεί όλη μέρα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πώς να κάνετε το άρωμα σας να διαρκεί όλη μέρα



Εάν κατά τη διάρκεια της ημέρας βρείτε ότι το άρωμα σας έχει εξατμιστεί, δε σημαίνει απαραίτητα ότι εξαφανίζεται από την επιδερμίδα σας ταχύτερα από ότι θα έπρεπε. 


Μπορεί απλά να έχει κουραστεί η όσφρησή σας και δεν μπορεί να εντοπίσει τη μυρωδιά μετά από παρατεταμένη έκθεση σε αυτή.

Ο εγκέφαλός μας έχει την εντυπωσιακή ικανότητα να συνηθίζει μυρωδιές με την πάροδο του χρόνου που σημαίνει ότι ακόμα και εάν δεν την αναγνωρίζουμε εμείς, οι γύρω μας μυρίζουν το άρωμά μας κανονικότατα!

Η ειδικός στα αρώματα Rachel House είπε στη dailymail τους εύκολους τρόπους για να κάνετε το άρωμα να διαρκεί, όλη μέρα.

Η καλύτερη στιγμή να βάλετε το άρωμα στο δέρμα σας είναι λίγο μετά το ντους. Αν ψεκάσετε το άρωμα σας μετά το μπάνιο, θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να το κάνετε να κρατήσει όλη την υπόλοιπη μέρα.

Η Rachel House εξήγησε ότι η εφαρμογή ενυδατικής κρέμας πριν από το σπρέι, το άρωμα στο πίσω μέρος του αγκώνα και τα γόνατά σας και η τοποθέτηση αρωμάτων θα βοηθήσουν όλα στη μακροζωία.


Μην τρίβετε ποτέ τον καρπό σας μεταξύ τους

«Μην τρίβετε τους καρπούς σας μεταξύ τους αφού εφαρμόσετε το άρωμά σας», είπε η Ρέιτσελ. «Αυτό στην πραγματικότητα μπορεί να διασπάσει τα χημικά και να οδηγήσει σε γρηγορότερη διάσπαση στις κορυφαίες νότες του αρώματος σας, κάτι που δεν βοηθά στη μακροζωία.

«Αυτό συνθλίβει τα μόρια του αρώματος και στην πραγματικότητα μπορεί να αλλάξει ελαφρώς τη σύνθεση του αρώματος.


Μην ψεκάζετε άρωμα στα μαλλιά σας

«Αν θέλετε να αρωματίσετε τα μαλλιά σας, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ομίχλη μαλλιών αντί για άρωμα, καθώς το αλκοόλ στο άρωμα δεν ταιριάζει στα μαλλιά», εξήγησε η Rachel.

Αυτό συμβαίνει επειδή το αλκοόλ στο άρωμα στεγνώνει απίστευτα τα μαλλιά και μπορεί να τα αφήσει εύθραυστα, οδηγώντας σε σπάσιμο.

«Ευτυχώς, πολλοί οίκοι αρωμάτων προσφέρουν τώρα αυτές τις ειδικές συνθέσεις, για τα μαλλιά», συνέχισε η Rachel.


Ενυδατώστε πριν την εφαρμογή

«Ενυδατώστε το δέρμα πριν εφαρμόσετε το άρωμά σας, ακόμη και η βαζελίνη μπορεί να είναι χρήσιμη», πρόσθεσε η Rachel.

«Είναι επίσης ωφέλιμο να εφαρμόζετε το άρωμά σας σε βρεγμένο δέρμα μετά από ντους ή μπάνιο, απλά βεβαιωθείτε ότι δεν είστε τελείως βρεγμένοι.»

Αυτό συμβαίνει επειδή τα έλαια στο άρωμα θα δεσμευτούν στο δέρμα κάνοντάς το να παραμείνουν αρωματικά για περισσότερο.

Μπορείτε να κλειδώσετε την υγρασία δύο φορές εφαρμόζοντας μετά το ντους ή το μπάνιο και στη συνέχεια με ψεκασμό.


Μην αποθηκεύετε ποτέ άρωμα στο μπάνιο

«Μην αποθηκεύετε το μπουκάλι του αρώματος σας στο μπάνιο, βεβαιωθείτε ότι διατηρείται σε δροσερό, ξηρό μέρος (η υγρασία δεν είναι ιδανική) μακριά από το άμεσο ηλιακό φως», είπε η Rachel.

Η υπερβολική υγρασία από τα μπάνια μπορεί να σπάσει τα σωματίδια στο άρωμα κάνοντας το άρωμα πιο αδύναμο.

Τα δροσερά, στεγνά μέρη όπως ένα ντουλάπι είναι καλύτερα για να αποθηκεύσετε τα μπουκάλια σας.

Ψεκάστε στους αγκώνες και τα γόνατα

Ψεκάστε στα σημεία παλμών σας


«Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν τους καρπούς σας και τον αυχένα σας, αλλά αξίζει επίσης να έχετε κατά νου ότι μπορείτε να ψεκάζετε στο εσωτερικό των αγκώνων σας ή στο πίσω μέρος των γονάτων σας».

Τα αρώματα αγαπούν τη θερμότητα του σώματος και τα σημεία παλμού εκπέμπουν περισσότερη θερμότητα από άλλα μέρη του σώματός σας.

Ψεκάζοντάς τα θα επιτρέψει στα αρώματα να αναπτυχθούν καλά κατά τη διάρκεια αρκετών ωρών.


Ψεκάστε ένα στρώμα αρώματος

«Το να στρώσεις το άρωμά σου χρησιμοποιώντας το αρωματικό αφρόλουτρο, τη λοσιόν σώματος, την κρέμα και το λάδι και το άρωμα του ίδιου αρώματος βοηθάει σημαντικά τη μακροζωία, μαζί με το να ψεκάζεις ένα άρωμα ελαφρά στα κασκόλ», πρόσθεσε η Rachel.

Αυτό προσθέτει στην ένταση και τη μακροζωία του αρώματος σας και βοηθά στη δημιουργία μιας χαρακτηριστικής μυρωδιάς ενώ παράλληλα βοηθά στην ενυδάτωση του δέρματος που θα σας κρατήσει πιο φρέσκο για περισσότερο.


Το είδος του αρώματος μετράει

Το αγαπημένο μας άρωμα θα ταξιδέψει στα περισσότερα ταξίδια μαζί μας, είτε πρόκειται για διακοπές, είτε απλώς για το γραφείο.

«Ως γενικός οδηγός, το Eau de Cologne περιέχει τον λιγότερο όγκο καθαρού αρώματος, επομένως θα πρέπει να επαναλαμβάνεται συχνά», εξήγησε η Rachel.

Το Eau de Toilette περιέχει πιο καθαρό άρωμα και επομένως μπορεί να διαρκέσει ίσως από το πρωί μέχρι το μεσημεριανό γεύμα.

Το Eau de Parfum, επομένως, είναι πιο δυνατό και μπορεί να διαρκέσει όλη την ημέρα.

Το Pure Perfume είναι προφανώς το πιο έντονο και μια μικρή πτώση θα πρέπει να διαρκέσει περισσότερο, εξηγεί η ειδικός αρωμάτων.