Σουρωτή: Εξιχνίαση της εγκληματικής ομάδας που εμπλέκεται στη διάρρηξη του ΑΤΜ στη Σουρωτή τον Ιανουάριο - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Σουρωτή: Εξιχνίαση της εγκληματικής ομάδας που εμπλέκεται στη διάρρηξη του ΑΤΜ στη Σουρωτή τον ΙανουάριοΗ εγκληματική οργάνωση στη Θεσσαλονίκη απασχόλησε έντονα τους αστυνομικούς τους τελευταίους μήνες, με τις διαρρήξεις σε σπίτια και ΑΤΜ να είναι διαδοχικές…


Την εξιχνίαση εγκληματικής ομάδας που εμπλέκεται σε διαρρήξεις μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης μετρητών (ΑΤΜ) αλλά και σπιτιών, ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. Ως μέλη της συνελήφθησαν έξι Έλληνες (28 έως 39 ετών) και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, με την οποία οδηγούνται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Οι συλλήψεις έγιναν κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, χθες τα ξημερώματα (11-05-2023), στη Νικόπολη Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή ομάδας των ΕΚΑΜ. Προηγουμένως οι συλληφθέντες είχαν προσπαθήσει ανεπιτυχώς να διαρρήξουν χώρο, όπου υπήρχε τοποθετημένο μηχάνημα ΑΤΜ, σε επιχείρηση που βρίσκεται κατά μήκος της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Καβάλας.

Οι διωκτικές Αρχές πραγματοποιούσαν εδώ και καιρό έρευνες για την εγκληματική ομάδα, η οποία, σύμφωνα με ανακοίνωση, ευθύνεται για διάρρηξη που τελέστηκε τον περασμένο Ιανουάριο σε ΑΤΜ στη Θέρμη, με λεία άνω των 72.000 ευρώ.

Ακόμη, τα μέλη της φαίνεται πως εμπλέκονται σε δύο ακόμη απόπειρες διάρρηξης ΑΤΜ, στις περιοχές του Λαγκαδά και της Χαλκηδόνας, ενώ προέβησαν σε διάρρηξη οικίας στο Πανόραμα, απ’ όπου αφαίρεσαν κοσμήματα. Κατηγορούνται δε, για μία απόπειρα διάρρηξης χρηματοκιβωτίου από σπίτι στα Πεύκα.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους, όπως προέκυψε από την Αστυνομία, ήταν η μετακίνησή τους με οχήματα μεγάλης ιπποδύναμης, στα οποία τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες, ενώ κατείχαν ειδικό εξοπλισμό για τη διάρρηξη των ΑΤΜ και των χρηματοκιβωτίων και συσκευές παρεμβολής ή παρακώλυσης σε ασύρματα συστήματα επικοινωνίας (jammer).


Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα αυτοκίνητα, δύο κλεμμένες μοτοσικλέτες και μία πινακίδα κυκλοφορίας, εξειδικευμένα εργαλεία – ηλεκτρουδραυλικοί διαστολείς διάνοιξης χρηματοκιβωτίων και ΑΤΜ, διαρρηκτικά εργαλεία, πομποδέκτης συντονισμένος στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ., ένα αυτοσχέδιο κύκλωμα οξυγονοκοπής με φιάλη αερίου-οξυγόνου, ένα αποσυναρμολογημένο πιστόλι, φυσίγγια και γεμιστήρας, όπως επίσης το χρηματικό ποσό των 6.500 ευρώ.

Όλοι οι συλληφθέντες έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές για διάφορα αδικήματα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παράνομες ενέργειες.