Σεμινάριο παραδοσιακών χορών από το Σύλλογο Θρακιωτών - Μανδριτσιωτών Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Σεμινάριο παραδοσιακών χορών από το Σύλλογο Θρακιωτών - Μανδριτσιωτών Θέρμης


//Ανακοίνωση του Δήμου Θέρμης


Ο Σύλλογος Θρακιωτών – Μανδριτσιωτών Θέρμης κλείνοντας φέτος 40 χρόνια προσφοράς στην παράδοση του τόπου μας διοργανώνει σεμινάριο παραδοσιακών χορών, καθώς ο χορός αποτελεί τον παλαιότερο τρόπο έκφρασης των συναισθημάτων του ανθρώπου, και θεωρείται η πρώτη µορφή τέχνης που εμφανίστηκε πάνω στον πλανήτη µας. 

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα αναπτυχθούν απόψεις σχετικά με το πως η ανθρώπινη κίνηση χρησιμοποιείται ως µορφή έκφρασης, η οποία παρουσιάζεται στη συνέχεια ως µια κοινωνική, πνευματική και ρυθμική απόδοση του ανθρώπινου σώματος.

Ανέκαθεν ο χορός υπήρξε µια µορφή κοινωνικής έκφρασης και θρησκευτικής λατρείας, και ήταν τόσο σημαντικός στην ζωή του πρωτόγονου ανθρώπου, ώστε κατέληξε να είναι το πρωταρχικό µέσο κοινωνικής ταυτότητας. Ο χορός είναι µια από τις δραστηριότητες όπου ο άνθρωπος δίνεται ολόκληρος, σώμα, καρδιά και πνεύμα, ξεκινώντας από τον πρωτόγονο άνθρωπο και περνώντας στην τελειοποίηση στο πέρασμα των αιώνων. Όλοι οι λαοί του κόσμου καλλιέργησαν το χορό, μα καθένας τον προσάρμοσε στα ήθη, τα έθιμα και στις ιδιομορφίες του
και στο πλαίσιο αυτό θα διεξαχθεί το σεμινάριο παραδοσιακών χορών του Συλλόγου μας, αναφέρει η πρόεδρος Μαρία Καμπουρίδου.


Εισηγητές του σεμιναρίου θα είναι οι χοροδιδάσκαλοι:

1. Λίτσα Ουλιανούδη η οποία θα παρουσιάσει χορούς από Θράκη και Ασβεστάδες.

2. Νίκος Φωτόπουλος που θα παρουσιάσει χορούς από τα χωριά του κάμπου της Δυτικής Θεσσαλονίκης (Βαλμάδα, Κύμινα, Χαλάστρα, Νεοχωρούδα).

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι στο φράγμα της Θέρμης.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις: 
  • Μαρία Καμπουρίδου 6979780842 και 
  • Φλωρεντία Χατζοπούλου 6944155897.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στις 10 Ιουνίου και ώρα 4 το απόγευμα στο Κλειστό Γυμναστήριο Θέρμης – Τριαδίου “Γεώργιος Κουγιάμης”.