Σκύλος: Προετοιμασία για νέο συγκάτοικο στο σπίτι - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Σκύλος: Προετοιμασία για νέο συγκάτοικο στο σπίτι


H «εισβολή» ενός νέου ατόμου στο “χώρο” του σκύλου, δεν είναι πάντοτε μια εύκολη υπόθεση. 


Ο σκύλος είναι κι αυτός μέλος της οικογένειας οπότε θα πρέπει να προετοιμαστεί κατάλληλα ώστε να δεχτεί την είσοδο ενός συντρόφου, συγκάτοικου ή ακόμα ενός νέου παιδιού.

Το πρώτο βασικό βήμα που πρέπει να γίνει είναι να κοινωνικοποιήσετε τον σκύλο σας, ιδανικά από κουτάβι, στην παρουσία και συμβίωση με διάφορα άλλα άτομα στο σπίτι σας. 

Εάν ξεκινήσει νωρίς η διαδικασία, η συμβίωση του σκύλου με τον νέο συγκάτοικο θα γίνει πιο εύκολη. Ωστόσο υπάρχουν κι άλλα βήματα που μπορούν να γίνουν και να διευκολύνουν την όλη διαδικασία.


“Συστήστε” πρώτα το άρωμα του νέου συγκάτοικου

Αυτό μπορεί να γίνει πριν ακόμα έρθει το νέο άτομο στο σπίτι. Αφήστε τα (φορεμένα και άπλυτα) ρούχα ή παπούτσια του υποψήφιου συγκάτοικου σε όλο το σπίτι σας, ώστε το σκυλάκι σας να συνηθίσει στο άρωμα του ατόμου. 

Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, βγάλτε το κουτάβι σας έξω από το σπίτι όσο μετακομίζει ο νέος συγκάτοικος. Στη συνέχεια, αφήστε του να εξερευνήσει το χώρο με τα νέα αντικείμενα, αλλά χωρίς την φυσική παρουσία του ατόμου.


Αφήστε τον σκύλο να κάνει το πρώτο βήμα

Προτείνετε στον υποψήφιο συγκάτοικο να έρθει μαζί σας σε κάποια βόλτα με τον σκύλο σας. Στη συνέχεια όταν θα έρθει στο σπίτι, αφήστε τον σκύλο να τον πλησιάσει πρώτος. Καλό θα ήταν να μην νιώσει ο σκύλος ότι απειλείται η εδαφική του κυριαρχία. 

Εάν έχει προηγηθεί το πρώτο βήμα, δηλαδή ο σκύλος έχει γνωρίσει τη μυρωδιά του υποψήφιου συγκάτοικου, η πρώτη συνάντηση τους ιδανικά θα εξελιχθεί πολύ ομαλά.





mypet.gr