Συναγερμός στη Βρετανία για το ναρκωτικό «σκόνη μαϊμούς»: «Δεν υπάρχει θεραπεία για όσους εθίζονται» - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Συναγερμός στη Βρετανία για το ναρκωτικό «σκόνη μαϊμούς»: «Δεν υπάρχει θεραπεία για όσους εθίζονται»




Αρκετοί χρήστες φέρονται να έχουν πηδήξει από κτίρια ή να έχουν προσπαθήσει να φάνε γυαλί μετά τη λήψη του συγκεκριμένου ναρκωτικού

Οι άνθρωποι που εντοπίζονται να διακινούν ένα επικίνδυνο ναρκωτικό του δρόμου που ονομάζεται "σκόνη μαϊμούς" θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ποινή ισόβιας κάθειρξης, καθώς οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να το ανακατατάξουν σε ναρκωτικό κατηγορίας Α.

Επίσημα γνωστή ως καθινόνη, η "σκόνη χρήματος" είναι ένα φυσικό ναρκωτικό που βρίσκεται στο φυτό khat και είναι επίσης γνωστή με τις ονομασίες M1, Magic Crystals και Methylone.

Το παρατσούκλι "σκόνη" έχει πιθανότατα προέλθει από την εμφάνιση του ναρκωτικού, το οποίο μπορεί συνήθως να βρεθεί ως λεπτή λευκή, υπόλευκη ή κιτρινωπή σκόνη.

Αυτή τη στιγμή στη Βρετανία είναι ναρκωτικό κατηγορίας Β, που σημαίνει ότι είναι παράνομη η κατοχή ή η πώλησή του και μπορεί να οδηγήσει σε πέντε χρόνια φυλάκισης για κατοχή ή έως και 14 χρόνια για προμήθεια.

Ωστόσο, οι ποινές αυτές θα μπορούσαν να αυξηθούν, καθώς η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου εξετάζει την πάταξη του ναρκωτικού μετά την αύξηση των περιπτώσεων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η σκόνη μαϊμούς μπορεί να προκαλέσει στον χρήστη ευφορία και ενσυναίσθηση, καθώς και να αυξήσει την εγρήγορση, αλλά το ναρκωτικό μπορεί επίσης να είναι υπεύθυνο για το ότι κάνει τον χρήστη αγχώδη και παρανοϊκό, καθώς και για τη μείωση των αναστολών, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε ατυχήματα.

Ορισμένοι χρήστες φέρονται να έχουν πηδήξει από κτίρια ή να έχουν προσπαθήσει να φάνε γυαλί μετά τη λήψη του ναρκωτικού, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική λύση σε ναρκωτικά όπως το speed, η έκσταση ή η κοκαΐνη.

Ο βουλευτής του Stoke-on-Trent South και βιολόγος στο επάγγελμα, Jack Brereton δήλωσε πρόσφατα: «Είναι τόσο φτηνά διαθέσιμο, είναι φθηνότερο από την τιμή του αλκοόλ και οι άνθρωποι είναι σε θέση απλά να το πάρουν εύκολα. Πρέπει να δούμε την επαναταξινόμηση και να θέσουμε τις συνέπειες για όσους προωθούν αυτό το ναρκωτικό»

«Δεν υπάρχει θεραπεία για όσους εθίζονται - και είναι πολύ εθιστικό. Για εκείνους που υποκύπτουν σε αυτό, είναι πολύ δύσκολο να ξεφύγουν» πρόσθεσε στο τέλος.