Θέρμη: Εκδήλωση νηπιαγωγείων για τη Γενοκτονία των Ποντίων - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Θέρμη: Εκδήλωση νηπιαγωγείων για τη Γενοκτονία των Ποντίων


//Ανακοίνωση Δήμου Θέρμης


Την μαύρη επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων Ποντίων από το Οθωμανικό καθεστώς, όπως καθιερώθηκε το 1994 με ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων, τίμησαν την Πέμπτη 18 Μαΐου μαθητές και μαθήτριες του 1ου και 4ου Νηπιαγωγείων Θέρμης.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές εκπαιδευτικούς στόχος της εκδήλωσης που έγινε στο μνημείο για τη Γενοκτονία που βρίσκεται στην πλατεία Παραμάνα ήταν να περάσει το μήνυμα σε όλα τα παιδιά ότι αυτός ο λαός που κυνηγήθηκε, εκπατρίστηκε, σφαγιάστηκε, εκτελέστηκε εκεί, στα παράλια της Μικράς Ασίας, έγινε σύμβολο που κανείς και ποτέ δεν θα μπορέσει να τον φυλακίσει και να τον εκμηδενίσει. 

Τα παιδιά με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών κατέθεσαν λουλούδια στο Μνημείο ενώ άναψαν και φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας.


Η τελετή ολοκληρώθηκε με τα παιδιά να τραγουδούν υπό τους ήχους ποντιακής λύρας το «Την πατρίδαν μ’ έχασα», παρουσία του δημάρχου Θέρμης Θεόδωρου Παπαδόπουλου, του αντιδημάρχου Παιδείας Στυλιανού Αποστόλου, του προέδρου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Αχιλλέα Μεταλούλη και εκπροσώπων του Σωματείου Παναγία Σουμελά Θέρμης. 

Ο δήμαρχος Θέρμης συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς για τη διοργάνωση της εκδήλωσης που θύμισε σε όλους ότι “δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσουμε τις θηριωδίες σε βάρος των Ελλήνων του Πόντου και τα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας”.