Σήμερα η ανακήρυξη των κομμάτων για τις εκλογές 2023 - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Σήμερα η ανακήρυξη των κομμάτων για τις εκλογές 2023


Ζήτημα ωρών είναι η ανακήρυξη των κομμάτων και των συνδυασμών που θα συμμετέχουν στις εκλογές στις 21 Μαΐου 2023, από το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.


Μετά τις τελευταίες νομοθετικές τροποποιήσεις, την κρίσιμη και ιστορική -όπως χαρακτηρίζεται από νομικούς κύκλους- απόφαση για τη συμμετοχή των κομμάτων στις εκλογές θα λάβει η Ολομέλεια του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου με 10μελή και όχι 5μελή σύνθεση.

Από τη Κυριακή το απόγευμα που απορρίφθηκε η αίτηση εξαίρεσης τριών δικαστών που είχε καταθέσει το Εθνικό Κόμμα Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη, άρχισε να μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την ανακήρυξη των κομμάτων με τους αρεοπαγίτες να αποφασίζουν εάν τα κόμματα, οι συνασπισμοί κομμάτων και οι μεμονωμένοι υποψήφιοι που έχουν δηλώσει συμμετοχή πληρούν τις προϋποθέσεις για συμμετάσχουν στην εκλογική αναμέτρηση.

Υπενθυμίζεται ότι βάση των νομοθετικών διατάξεων που ψηφίστηκαν πρόσφατα και θα εφαρμοστούν για πρώτη φορά από τον Άρειο Πάγο, απαγορεύεται η συμμετοχή στην εκλογική αναμέτρηση πολιτικών κομμάτων τα οποία δεν εξυπηρετούν την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.


thes.gr