Τα 10 χειρότερα σνακ για την υγεία του εντέρου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τα 10 χειρότερα σνακ για την υγεία του εντέρου




Μπορεί να γνωρίζετε ότι τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση , όπως το γιαούρτι, προωθούν ένα φιλικό περιβάλλον για το έντερο, αλλά από την άλλη πλευρά, κάποια τρόφιμα κάνουν το αντίθετο. Πολλά καθημερινά σνακ δεν κάνουν καλό στην υγεία του εντέρου σας.


Τα 10 χειρότερα σνακ για την υγεία του εντέρου

1. Καραμέλες

Μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, όπως καραμέλες, σοκολατάκια, κ.λπ., μπορεί να διαταράξει την ισορροπία του καλού και του κακού εντέρου και μπορεί να συμβάλει στην επιδείνωση γαστρεντερικών συμπτωμάτων όπως φούσκωμα, αέρια, πόνος και υδαρή κόπρανα.

Ευτυχώς, υπάρχουν καλά νέα. Η μαύρη σοκολάτα μπορεί να είναι μια γλυκιά απόλαυση που βελτιώνει την υγεία του εντέρου!


2. Τηγανιτές πατάτες

Όταν είστε σε ένα fast food για ένα μεσημεριανό σνακ, προστατέψτε το έντερό σας αποφεύγοντας τις τηγανιτές πατάτες. 
Τα τηγανητά τρόφιμα όπως οι αλμυρές τηγανητές πατάτες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και αλάτι.

Μειώνουν τα υγιή βακτήρια του εντέρου και μπορεί ακόμη και να οδηγήσουν σε φλεγμονή του εντέρου.

3. Τσιπς

Οι πραγματικές, ολόκληρες πατάτες έχουν ευεργετικά θρεπτικά συστατικά για το έντερό σας, συμπεριλαμβανομένων των φυτικών ινών και του ανθεκτικού αμύλου — αλλά ακριβώς όπως οι τηγανητές πατάτες, έτσι και τα τσιπς τηγανίζονται, μειώνοντας σημαντικά τα θρεπτικά συστατικά. 
Τα τρόφιμα πλούσια σε λιπαρά έχουν επίσης αντίκτυπο στην επιβράδυνση της πέψης, η οποία επηρεάζει την υγεία του εντέρου.



4. Γλυκά χωρίς ζάχαρη

Τα τεχνητά γλυκαντικά που είναι σε πολλά έτοιμα τρόφιμα και ροφήματα μπορούν να διαταράξουν την επικοινωνία μεταξύ των βακτηρίων στο μικροβίωμα και να αυξήσουν τη φλεγμονή στο έντερο. 
Πρόσφατες έρευνες δείχνουν επίσης ότι τα τεχνητά γλυκαντικά μπορεί να προκαλέσουν αλλαγές στο μικροβίωμα και αυτό με τη σειρά του να να επηρεάσει την αντίσταση στην ινσουλίνη και την αύξηση βάρους.

5. Κράκερ

Τα τρόφιμα που είναι επεξεργασμένα σε μεγάλο βαθμό μπορούν να βλάψουν το μικροβίωμα του εντέρου, καθώς είναι γεμάτα με ανθυγιεινά πρόσθετα όπως ζάχαρη και συντηρητικά και έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.

Τα κράκερ που παρασκευάζονται με επεξεργασμένο σιτάρι, όπως τα κράκερ τυριού με τεχνητό άρωμα, εμπίπτουν σίγουρα στην κατηγορία των «βαρέως επεξεργασμένων», καθιστώντας τα μερικά από τα χειρότερα σνακ για την υγεία του εντέρου. Αυτές οι τροφές δεν παρέχουν τις ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη υγιών βακτηρίων. Η ζάχαρη επιτρέπει στα κακά βακτήρια να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο, ενώ η έλλειψη αρκετών φυτικών ινών στο έντερο εμποδίζει την ανάπτυξη υγιών βακτηριακών αποικιών.

6. Μπέικον

Επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι τα επεξεργασμένα κρέατα όπως το μπέικον είναι από τους ένοχους για τη φλεγμονή. 
Αυτά τα κρέατα έχει βρεθεί ότι έχουν προφλεγμονώδη αποτελέσματα στο έντερο και μπορεί να αλλάξουν το μικροβίωμα του εντέρου.



7. Αλλαντικά

Υπάρχουν και άλλα επεξεργασμένα αλλαντικά στη λίστα αποφυγής. Μια τροφή που πρέπει να προσέχετε όταν πρόκειται για τη διατήρηση ενός υγιούς πεπτικού συστήματος είναι τα αλλαντικά, όπως το ζαμπόν ή η γαλοπούλα. 
Η έρευνα έχει δείξει ότι αυτά τα επεξεργασμένα κρέατα μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο τόσο του καρκίνου του εντέρου όσο και του στομάχου».

8. Έτοιμα μπισκότα

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να φτιάξετε πιο υγιεινά μπισκότα στο σπίτι, όπως να χρησιμοποιήσετε αλεύρι ολικής αλέσεως, να πολτοποιήσετε μια μπανάνα ή αβοκάντο στο μείγμα ή να προσθέσετε ένα φλιτζάνι βρώμη με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. 
Αλλά τα περισσότερα μπισκότα που αγοράζονται από το σούπερ μάρκετ δεν χρησιμοποιούν καμία από αυτές τις πιο υγιεινές τεχνικές ψησίματος. Αντίθετα, βασίζονται σε επεξεργασμένους κόκκους, σάκχαρα και συντηρητικά για να δημιουργήσουν ένα γλυκό τελικό προϊόν.



9. Έτοιμα κέικ

Τα έτοιμα κέικ είναι μια άλλη επιτομή της υπερεπεξεργασίας, με υψηλές ποσότητες ζάχαρης, λίπους, συντηρητικών, τεχνητών γεύσεων και χρωμάτων. 
Τροφές σαν αυτές μπορούν να προκαλέσουν όλεθρο στην υγεία του εντέρου.

10. Αναψυκτικά

Τα αναψυκτικά είναι γνωστά ως κακή επιλογή τροφίμων εδώ και αρκετό καιρό, ωστόσο, μπορεί να είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για την υγεία του εντέρου. 
Τα πρόσθετα σάκχαρα μπορούν να τραβήξουν επιπλέον νερό στο πεπτικό σας σύστημα, αφήνοντάς σας παρενέργειες όπως διάρροια, ενώ η καφεΐνη σε ορισμένα αναψυκτικά μπορεί επίσης να επιταχύνει ανεπιθύμητα την πέψη. 
Τα αναψυκτικά διαίτης μπορεί να είναι ακόμη χειρότερα για την υγεία του εντέρου, επειδή τα τεχνητά γλυκαντικά μπορούν να διαταράξουν τα υγιή βακτήρια στο έντερο.

Δεν χρειάζεται να στερηθείτε όλες αυτές τις λιχουδιές. Απλά περιορίστε όσο γίνεται την κατανάλωσή τους μέσα στην εβδομάδα ή τον μήνα και καλό θα είναι να μην τα συνδυάζετε, γιατί αποτελούν βόμβα για την υγεία του εντέρου.

Με πληροφορίες από eatthis.com