Δ.Θέρμης: Άνοιξε ξανά τις πύλες του το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Δ.Θέρμης: Άνοιξε ξανά τις πύλες του το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής



Ο δήμος Θέρμης και η Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού, Νέας Γενιάς και Κοινωνικής Προστασίας, επενδύει στην εκπαίδευση των παιδιών προκειμένου αυτά να αποκτήσουν βασικές γνώσεις σωστής συμπεριφοράς κατά τις μετακινήσεις τους στο οδικό δίκτυο, πρωτίστως για τη δική τους ασφάλεια αλλά και των συνανθρώπων τους, με στόχο ένα καλύτερο και ασφαλέστερο μέλλον χωρίς τροχαία ατυχήματα.



Αυτός είναι ένας από τους στόχους του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής (Π.Κ.Α.) του δήμου Θέρμης το οποίο είναι σε πλήρη λειτουργία και ήδη ξεκίνησε να δέχεται τις επισκέψεις των σχολείων του δήμου και της ευρύτερης περιοχής.

 Είναι στελεχωμένο με κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο υλοποιείται χωρίζεται σε δύο μέρη: το θεωρητικό το οποίο γίνεται στο θεατράκι του Πάρκου και το βιωματικό που γίνεται στις υποδομές του Πάρκου και έχει στόχο την κατανόηση και εφαρμογή των κανόνων που διέπουν την κυκλοφορία οχημάτων και την ασφαλή μετακίνηση πεζών.


Τα παιδιά μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία αντιλαμβάνονται και κατανοούν την σπουδαιότητα της κυκλοφοριακής αγωγής, μαθαίνουν τους βασικούς κανόνες οδικής κυκλοφορίας, εξοικειώνονται με την σήμανση (κατακόρυφη και οριζόντια) και μαθαίνουν να μετακινούνται με ασφάλεια, ως πεζοί, ως ποδηλάτες, αλλά και ως οδηγοί οχημάτων.

Όλος ο εξοπλισμός που είναι απαραίτητος για την εκπαιδευτική διαδικασία, όπως παιδικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ποδήλατα, προστατευτικά κράνη και πολλά άλλα, παρέχονται δωρεάν από τον δήμο Θέρμης.



Τα σχολεία που επιθυμούν να επισκεφτούν το Π.Κ.Α., για τις λίγες ημερομηνίες που είναι ακόμα ελεύθερες έως τη λήξη της σχολικής χρονιάς, μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 2313.300.765 – 2313.071.042, από τις 8:30 το πρωί έως τις 3:00 το μεσημέρι.

Οι επισκέψεις των σχολείων γίνονται κατόπιν ραντεβού. Για το κοινό το Π.Κ.Α. θα είναι διαθέσιμο από την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. 

Για το ακριβές πρόγραμμα λειτουργίας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες θα υπάρξει νέα ανακοίνωση η οποία θα αναρτηθεί στο site του δήμου και στην είσοδο του Π.Κ.Α..