Ο λόγος που η μπίρα έχει καλύτερη γεύση από το μπουκάλι σε σχέση με το κουτάκι - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ο λόγος που η μπίρα έχει καλύτερη γεύση από το μπουκάλι σε σχέση με το κουτάκι



Μια προσπάθεια ερευνητών να λύσουν την πανάρχαια συζήτηση για το αν η μπύρα έχει καλύτερη γεύση από κουτιά ή μπουκάλια διαπίστωσε ότι τα γυάλινα δοχεία είναι ανώτερα.

Ερευνητές από βρετανικό πανεπιστήμιο και εταιρεία μπύρας πέρασαν μήνες διατηρώντας κονσερβοποιημένες και εμφιαλωμένες μπύρες κάτω από αυστηρά ελεγχόμενες συνθήκες και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ορισμένες μπύρες παραμένουν πιο φρέσκες στο γυαλί.

Η κοινή μελέτη του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Κολοράντο και της New Belgium Brewing Company διαπίστωσε ότι η ξανθιά μπίρα παρέμενε πιο εύγευστη σε μπουκάλια, αλλά η μαύρη ήταν ίδια και στα δύο δοχεία.

Μια άλλη ομάδα διατήρησε τις μπύρες παγωμένες για ένα μήνα και στη συνέχεια τις αποθήκευσε σε θερμοκρασία δωματίου για πέντε μήνες για να μιμηθεί τις τυπικές συνθήκες αποθήκευσης. Αυτή η ομάδα παρατήρησε ότι οι πικρές μπύρες τα πήγαν χειρότερα στα κουτιά, αλλά η υψηλότερη περιεκτικότητα της «ξανθιάς» σε λυκίσκο βοήθησε να παραμείνει σταθερή σε κάθε δοχείο.

Η μπύρα περιέχει χιλιάδες αρωματικές ενώσεις, γνωστές ως μεταβολίτες, που παράγονται από τη μαγιά, το λυκίσκο και άλλα συστατικά. Κατά τη διάρκεια της αποθήκευσης, χημικές αντιδράσεις διασπούν ορισμένα από αυτά τα συστατικά, ενώ σχηματίζονται άλλα. Αυτό μπορεί να επηρεάσει τις γεύσεις μιας μπύρας

Οι προηγούμενες μελέτες που αφορούσαν τη lager αποδείχθηκαν ασαφείς, αλλά το μέτριο επίπεδο λυκίσκου που περιέχει μπορεί να υποδεικνύει ότι οι pilsners αντιδρούν με παρόμοιο τρόπο με την «ξανθιά».