Θέρμη: Άσκηση εικονικής πραγματικότητας για σεισμό και δασική πυρκαγιά - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Θέρμη: Άσκηση εικονικής πραγματικότητας για σεισμό και δασική πυρκαγιά


//Ανακοίνωση Δήμου Θέρμης

Η Αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θέρμης και το «Δίκτυο για την Υποστήριξη της λειτουργίας και την εκπαίδευση των εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας σε θέματα φυσικών καταστροφών» (ΔΥΟΠΠ), οργανώνουν μια εκδήλωση με θεματικό περιεχόμενο την Πολιτική Προστασία, στις 27.04.2023, ημέρα Πέμπτη, στις 18:30, στο κτίριο της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Θέρμης (2ο χλμ. Θέρμης – Τριαδίου). 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, έχει προγραμματιστεί:

➭ Παρουσίαση του Ρυμουλκούμενου Οχήματος (τύπου τρέιλερ) Αντιμετώπισης Πλημμυρών / Έντονων Καιρικών Φαινομένων / Πολλαπλών Λειτουργιών, το οποίο προμηθεύτηκε η ΔΥΟΠΠ, μέσω του Διασυνοριακού Έργου “eOUTLAND”, του προγράμματος INTERREG V-A “Greece-Bulgaria 2014-2020”.

➭ Τελετή Παράδοσης – Παραλαβής πέντε (5) Συρόμενων Πλατφορμών (Trailers) Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών στους Δήμους – Μέλη της ΔΥΟΠΠ (Δήμος Θεσσαλονίκης, Δήμος Θέρμης, Δήμος Κομοτηνής, Δήμος Νεάπολης – Συκεών, Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη).

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει παρουσίαση – επίδειξη Άσκησης Εικονικής Πραγματικότητας (Virtual Reality) με την εκπαιδευτική ψηφιακή πλατφόρμα προσομοίωσης “XVR Simulation for Safety & Security” στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα για τις ανάγκες της Άσκησης. 

Η παρουσίαση αποτελεί τον επίλογο μιας δράσης που ανέλαβε το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θέρμης και υλοποιήθηκε από την εταιρεία (IVRSC) International Virtual Reality Simulation Centre – XVR HELLAS TEAM, παρέχοντας εκπαίδευση και εξειδικευμένη κατάρτιση επιχειρησιακών και τακτικών επιπέδων έκτακτης ανάγκης ήδη σε 60 Υπαλλήλους και Εθελοντές του Δήμου Θέρμης που εμπλέκονται σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, από τις 05.04.2023 μέχρι σήμερα, με σκοπό να βελτιώσει την ικανότητα των εμπλεκομένων στην αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, στην διαχείριση κρίσεων και στην λήψη αποφάσεων, μέσω της τεχνολογίας της Εικονικής Πραγματικότητας (Virtual Reality).

Αναγνωρίζοντας την αξία του διαμοιρασμού της πληροφορίας για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της Πολιτικής Προστασίας, ειδικά λίγες μέρες πριν από την έναρξη της Αντιπυρικής Περιόδου, η παρουσία σας στην εκδήλωση θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή για εμάς.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Προϊστάμενος Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας
Δημήτριος Καρακύριος
Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος, Msc, PhD
τηλ. 2310478041-043