Ξεκινούν τα τμήματα γυμναστικής και χορού στις δομές των ΚΑΠΗ του δήμου Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ξεκινούν τα τμήματα γυμναστικής και χορού στις δομές των ΚΑΠΗ του δήμου Θέρμης

 

//Ανακοίνωση Δήμου Θέρμης

Από την Τρίτη 25 Απριλίου 2023 αρχίζουν τα δωρεάν μαθήματα γυμναστικής και χορού για τα μέλη όλων των δομών ΚΑΠΗ του δήμου Θέρμης.



Τα μαθήματα θα διαρκέσουν έως το τέλος Ιουνίου, λίγο πριν να ξεκινήσουν τα θαλασσινά μπάνια. Για όλες τις δομές θα λειτουργήσουν ένα τμήμα χορού και δύο γυμναστικής σε εβδομαδιαία βάση και ανάλογα με τις δηλώσεις συμμετοχής σε κάθε ΚΑΠΗ. 

Τα ενδιαφερόμενα εγγεγραμμένα μέλη των δομών μπορούν να απευθύνονται για την εγγραφή τους σε αυτά τα τμήματα στους προέδρους του ΚΑΠΗ στο οποίο ανήκουν. 

Να σημειωθεί ότι δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη των δομών. 

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η προσκόμιση στη γυμνάστρια ιατρικής βεβαίωσης ότι μπορούν να συμμετέχουν στα προγράμματα γυμναστικής και χορού.

Η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής Φανή Χατζηδημητρίου αναφερόμενη στα προγράμματα γυμναστικής και χορού τόνισε πως στόχος τους είναι η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των ηλικιωμένων, η ευεξία, η βελτίωση της φυσικής κατάστασης, καθώς και αναβάθμιση ποιότητας ζωής για την ευαίσθητη Tρίτη Hλικία. 

«Η υλοποίηση του προγράμματος θα γίνεται από εξειδικευμένο καθηγητή Φυσικής Αγωγής. Η εμπειρία εφαρμογής των συγκεκριμένων προγραμμάτων έχει αποδείξει ότι πετυχαίνουν να κρατήσουν ενεργούς τους ηλικιωμένους συνδημότες μας, αυτόνομους και ισότιμους στην κοινότητα. Ήδη το ενδιαφέρον των μελών των ΚΑΠΗ στο δήμο Θέρμης ξεπέρασε κάθε προηγούμενο».