ΕΠΟ για τον τελικό: «Πρέπει να διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό» - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

ΕΠΟ για τον τελικό: «Πρέπει να διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό»Το... μπάχαλο με την έδρα του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet, συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Το πρωί ήρθε η ανακοίνωση του ΟΑΚΑ σχετικά με τις επαφές της με την ΕΠΟ και λίγο αργότερα ακολούθησε η απάντηση της Ομοσπονδίας.


Σε αυτή λοιπόν, δείχνουν το Πανθεσσαλικό ως έδρα που πρέπει να γίνει το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ, όπως προβλέπει δηλαδή η προκύρηξη της διοργάνωσης...


Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Σχετικά με την φιλολογία που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες και σχετική ανακοίνωση του ΟΑΚΑ ως προς το γήπεδο τέλεσης του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος ανακοινώνουμε τα εξής.

1. Σύμφωνα με την προκήρυξη του Κυπέλλου ο τελικός πρέπει να διεξαχθεί στο «ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ» ΣΤΑΔΙΟ ΒΟΛΟΥ.

2. Οι προδιαγραφές τέλεσης του αγώνα εξαρτώνται από την απόφαση που θα λάβει ο Δήμος Βόλου, στον οποίο ανήκει η κατοχή του γηπέδου, σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας.

3. Οι προδιαγραφές αυτές θα συζητηθούν στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. στις 27.4.2023

4. Η οποιαδήποτε αλλαγή γηπέδου είναι εκτός προκήρυξης και απαιτεί τη συναίνεση των δύο ομάδων.

5. Για τον λόγο αυτό, η ΕΠΟ δεν έχει αποστείλει, μέχρι τώρα, επιστολή στο ΟΑΚΑ, αλλά διερεύνησε μόνο την τεχνική δυνατότητα χρήσης του σταδίου λόγω των εκτελούμενων εργασιών.

6. Η ΕΠΟ ουδέν οφείλει στο ΟΑΚΑ. Όσοι υπεργολάβοι, από εργασίες του περσινού τελικού, έχουν αποστείλει τιμολόγια, έχουν εξοφληθεί.


ΟΑΚΑ για τον τελικό του Κυπέλλου: «Καμία επιστολή της ΕΠΟ, ακόμα χρωστάνε τον περσινό»

Ανοιχτό είχε αφήσει το ενδεχόμενο διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας στο ΟΑΚΑ ο Τάκης Μπαλτάκος μετά τα «όχι» της κυπριακής Αστυνομίας για φιλοξενία στη Λευκωσία αλλά και αυτό του Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, για τη χρήση του Πανθεσσαλικού, ωστόσο με ανακοίνωσή της η διοίκηση του γηπέδου ενημέρωσε πως δεν υπήρξε ουσιαστική επαφή για να χρησιμοποιηθεί το «Σπύρος Λούης».

Μάλιστα στο τέλος της ανακοίνωσης του ΟΑΚΑ τονίζεται πως υπάρχουν εκκρεμείς οφειλές από την πλευρά της ΕΠΟ για τον περσινό τελικό, οφειλές για τις οποίες ενημερώθηκε ο Τάκης Μπαλτάκος από τον πρόεδρο του ΔΣ του ΟΑΚΑ, Νεκτάριο Βιδάκη.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Για την ορθή ενημέρωση των φιλάθλων το ΔΣ του ΟΑΚΑ ανακοινώνει ότι:

-Ουδέποτε έλαβε οποιαδήποτε επιστολή της ΕΠΟ σχετικά με τη δυνατότητα τυχόν διεξαγωγής του Τελικού Κυπέλλου Ελλάδας 2023.

-Η μοναδική επαφή αφορά σε τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκου, προς τον πρόεδρο του ΔΣ του ΟΑΚΑ, Νεκτάριο Βιδάκη, τη Μεγάλη Πέμπτη, 13 Απριλίου 2023.

Ο κ. Μπαλτάκος, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένες ημερομηνίες, διερευνητικά ζήτησε να πληροφορηθεί αν οι εργασίες ελέγχου όλων των μεταλλικών κατασκευών «Καλατράβα», οι οποίες ξεκίνησαν έπειτα από την υλοποίηση του σχετικού διαγωνισμού που διενέργησε το ΤΑΙΠΕΔ, θα επέτρεπαν διαθεσιμότητα του Σταδίου περί τα τέλη Μαΐου.

Ο κ. Βιδάκης ενημέρωσε επιπλέον τον κ. Μπαλτάκο για την εκκρεμούσα οφειλή της ΕΠΟ προς το ΟΑΚΑ από τη διεξαγωγή του περσινού Τελικού Κυπέλλου, για την εξόφληση της οποίας η Ομοσπονδία δεν έχει μεριμνήσει».Τι είχε δηλώσει τις προηγούμενες ημέρες ο Μπαλτάκος

«Ο δήμαρχος Βόλου και η αστυνομία της Κύπρου φοβούνται για επεισόδια και γι’ αυτό απάντησαν αρνητικά να αναλάβουν την διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας. Τι να κάνει η ΕΠΟ; Αν γίνει κεκλεισμένων των θυρών θα είναι μία ήττα για το ποδόσφαιρο. Γενικά είναι ήττα ό,τι συμβαίνει με τον τελικό Κυπέλλου και που θα διεξαχθεί η αναμέτρηση. Όλοι φοβούνται για εκτεταμένα επεισόδια και προσπαθούν να αποφύγουν να αναλάβουν την διεξαγωγή του τελικού.

Ημερομηνία για τον τελικό θα βρούμε, το θέμα είναι το γήπεδο. Καταλαβαίνω τον κ. Μπέο και την κυπριακή αστυνομία για το γεγονός ότι απάντησαν αρνητικά. Σκεφτείτε τι στοιχεία έδωσε η ελληνική αστυνομία στην αντίστοιχη της Κύπρου για να αρνήθηκε. Η 24η Μαΐου είναι μια ημερομηνία που παίζει, αλλά επαναλαμβάνω το θέμα είναι να βρούμε γήπεδο.

Το ΟΑΚΑ φυσικά είναι μία λύση, όμως δεν το λέει η προκήρυξη. Για να πάμε στο ΟΑΚΑ πρέπει να συμφωνήσουν και ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ. Δεν ξέρω στο ΟΑΚΑ κατά πόσο μπορεί να φιλοξενήσει τον τελικό γιατί μαθαίνω ότι γίνονται έργα στο γήπεδο. Σαφώς ο ΠΑΟΚ θα αναρωτηθεί γιατί στο ΟΑΚΑ και άλλωστε έχει ζητήσει να μην παίζει στο ΟΑΚΑ με αθηναϊκή ομάδα και γι’ αυτό εμείς φέτος αλλάξαμε την προκήρυξη και επιλέξαμε ο τελικός να γίνει στο Πανθεσσαλικό.

Αν το ΟΑΚΑ μας δώσει το γήπεδο, τότε θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε, τώρα δεν μπορούμε να πούμε τίποτα. Αν πάμε σε κεκλεισμένων των θυρών τελικό οπωσδήποτε θα πάμε στο Πανθεσσαλικό όπως λέει κανονικά η προκήρυξη. Δεν νομίζω έτσι να αρνηθεί ο δήμαρχος Βόλου. Για να μιλήσουμε πόσο κόσμο μπορεί να φιλοξενήσει ο τελικός εξαρτάται από το γήπεδο και τι θα πει η αστυνομία. Η ΕΠΟ θέλει τελικό με γεμάτο γήπεδο, αλλά το θέμα είναι ότι μπορεί να γίνει έτσι;

Στην Κωνσταντινούπολη; Και εκεί εκλογές έχει. Για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να ζητήσουμε άδεια από την τουρκική ομοσπονδία και την αστυνομία. Δεν έχω σκεφτεί ποτέ κάτι τέτοιο. Τώρα κ. Θωμαΐδη που το είπατε στον αέρα της εκπομπής σας άκουσαν οι ομάδες, δεν χρειάζεται να τις μεταφέρω εγώ κάτι. Πάντως, είναι κάτι πρωτότυπο ως ιδέα. Αλλά δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα».

Τέλος επισημαίνεται ότι ακόμη δεν έχει οριστεί ούτε η ημερομηνία του αγώνα ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, με τις εκλογές να περιπλέκουν την ήδη μπερδεμένη κατάσταση.