Κάνει τα σκυλιά να τρώνε βαμμένα κόκκινα αβγά; - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Κάνει τα σκυλιά να τρώνε βαμμένα κόκκινα αβγά;

 



Τα αβγά είναι απολύτως ασφαλή για τους σκύλους και μάλιστα είναι μια εξαιρετική πηγή διατροφής για τον σκύλο σύντροφό σας. Κάνει όμως να τρώνε τα σκυλιά βαμμένα κόκκινα αβγά;

Βρασμένα κόκκινα αβγά με βιολογική βαφή



Μπορεί να μην έχουν το έντονο κόκκινο χρώμα που έχουμε στο μυαλό μας, αλλά τα κόκκινα αβγά που είναι βρασμένα με βιολογική βαφή είναι σίγουρα ασφαλή και απαλλαγμένα από τοξικές ουσίες, τόσο για εμάς όσο και για τα σκυλιά μας, ιδιαίτερα αν μάλιστα πρόκειται για βιολογικά αβγά.

Θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι ειδικά τα ραγισμένα αβγά που αφήνουν να εισχωρήσει το χρώμα στο ασπράδι δεν πρέπει να καταναλώνονται λόγω των τοξικών ουσιών και εδώ μιλάμε βέβαια για αυτά που έχουν βαφτεί με βαφές του εμπορίου.


Τι προσφέρουν τα αυγά στα σκυλιά

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, λιπαρά οξέα, βιταμίνες και λιπαρά οξέα που βοηθούν στην υποστήριξη του δέρματος και του τριχώματος του σκύλου σας.

Καλό είναι να ταΐζετε τον σκύλο σας με αυγά που προέρχονται από κότες ελεύθερης βοσκής που τρέφονται με βιολογική διατροφή.

Πριν δώσετε αβγά στον σκύλο σας, μιλήστε με τον κτηνίατρό σας, καθώς μερικοί σκύλοι με ιατρικές παθήσεις δεν πρέπει να τρώνε αβγά. 

Συζητήστε επίσης πόσα αβγά μπορεί να τρώει ο τετράποδος φίλος σας, καθώς δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως το κύριο γεύμα του σκύλου σας, αλλά είναι μια εξαιρετική περιστασιακή απόλαυση.


Τα αβγά παρέχουν:

♦ Σίδερο
♦ Λιπαρά οξέα
♦ Φολικό οξύ
♦ Πρωτεΐνη
♦ Ριβοφλαβίνη
♦ Σελήνιο
♦ Βιταμίνη Α
♦ Βιταμίνη Β12



Κάνει να τρώνε τα σκυλιά ωμό αβγό;

Οι περισσότεροι κτηνίατροι συνιστούν να μαγειρέψετε τα αβγά πριν τα δώσετε στον σκύλο σας, καθώς υπάρχουν μερικές ανησυχίες.

Σαλμονέλα 
Οι σκύλοι κινδυνεύουν να προσβληθούν από σαλμονέλα. 
 Οι κηδεμόνες των κατοικιδίων που ταΐζουν ωμά αβγά τον σκύλο τους θα μπορούσαν επίσης να εκτεθούν στη σαλμονέλα. 

Εάν ένας σκύλος φάει ένα αβγό μολυσμένο από σαλμονέλα, μπορεί να πάθει μια λοίμωξη που ονομάζεται σαλμονέλωση. Τα συμπτώματα της σαλμονέλωσης περιλαμβάνουν πυρετό, έμετο, διάρροια και λήθαργο.

Ανεπάρκεια βιοτίνης 
Η διατροφή με ωμά αβγά μπορεί να οδηγήσει σε ανεπάρκεια βιοτίνης, καθώς τα ασπράδια των αβγών περιέχουν αβιδίνη, ένα ένζυμο που εμποδίζει την απορρόφηση της βιοτίνης στον οργανισμό. 

Η βιοτίνη είναι μια βιταμίνη που υποστηρίζει το υγιές δέρμα, το μεταβολισμό, τα κύτταρα και την πέψη. Οι ανεπάρκειες βιοτίνης είναι σπάνιες σε σκύλους, αλλά μπορεί να συμβούν.

Βακτήρια  
Καθώς τα αβγά καταστρέφονται, μπορούν να αναπτύξουν βακτήρια που μπορεί να βλάψουν τον σκύλο σας.

Είναι επίσης πιθανό ο σκύλος σας να είναι αλλεργικός στα αβγά. Παρακολουθήστε τον σκύλο σας για τυχόν συμπτώματα αλλεργικής αντίδρασης, όπως φτέρνισμα, πρήξιμο, κνίδωση, προβλήματα αναπνοής, λήθαργο ή βήχα.


Μπορούν οι σκύλοι να τρώνε τσόφλια αβγών;

Μπορείτε να δώσετε τσόφλια αβγών του σκύλου σας, μόνο εάν ο κτηνίατρός σας το επιτρέψει. Και βέβαια στην περίπτωση των βαμμένων κόκκινων αβγών, το βαμμένο τσόφλι, καλό θα είναι να το αποφύγουμε και να μην το δώσουμε στον σκύλο μας, γιατί σε κάποιες βαφές χρησιμοποιείται μια ουσία, συνήθως ως συντηρητικό της βαφής, η οποία είναι το propylparaben, που μπορεί να προκαλέσει δερματική αντίδραση στον σκύλο.

Τα τσόφλια περιέχουν ασβέστιο, το οποίο ορισμένοι σκύλοι χρειάζονται ως συμπλήρωμα στη διατροφή τους. Ωστόσο, υπάρχουν ευκολότεροι τρόποι να δώσετε στον σκύλο σας περισσότερο ασβέστιο και τα τσόφλια των αβγών δεν είναι η πιο νόστιμη επιλογή. Επιπλέον, έχουν αιχμηρές άκρες και μπορεί να τα τραυματίσουν.

Τα τσόφλια των αβγών μπορούν να βοηθήσουν τους ηλικιωμένους σκύλους που ταλαιπωρούνται από αρθριτικά.



mypet.gr