Ταχίνι ή φυστικοβούτυρο: Σύγκριση σε θρεπτική αξία και θερμίδες - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ταχίνι ή φυστικοβούτυρο: Σύγκριση σε θρεπτική αξία και θερμίδες



Το ταχίνι και τo φυστικοβούτυρο είναι δύο κρεμώδεις και νόστιμες επιλογές με τις ξεχωριστές γεύσεις και αρώματα από ξηρούς καρπούς.

Το ταχίνι παρασκευάζεται από αποφλοιωμένο σουσάμι και το έλαιό του. Οι σπόροι αναμειγνύονται σε μια τελική λεία υφή με ξεχωριστό άρωμα και αλμυρή γεύση.

Το φυστικοβούτυρο παρασκευάζεται από αλεσμένα ψημένα φιστίκια και έχει γεύση ξηρού καρπού.

Το φυστικοβούτυρο κατασκευάζεται από άλεση φυστικιών και συχνά περιέχει προσθήκη ζάχαρης και ελαίων, ενώ το ταχίνι παρασκευάζεται από άλεση σησαμιού και συνήθως δεν περιλαμβάνει επιπλέον συστατικά.

Επιπλέον, το ταχίνι έχει μια ελαφρώς πικάντικη και νόστιμη γεύση, ενώ το φυστικοβούτυρο είναι πιο γλυκό και συχνά έχει μια έντονη γεύση φυστικιού.

Και τα δύο είναι εξαιρετικές πηγές πρωτεΐνης και υγιεινών λιπαρών, καθιστώντας τα ιδανικά για μια ισορροπημένη διατροφή.

Σύγκριση σε θρεπτική αξία

(οι παρακάτω τιμές ανά 100 γραμμάρια, ενώ 1 κουταλιά του γλυκού είναι περίπου 15 γραμμάρια)



Η τελική επιλογή μεταξύ του ταχινιού ή του φυστικοβούτυρου εξαρτάται από τις προτιμήσεις και τον τρόπο που σκοπεύετε να τα χρησιμοποιήσετε. Το ταχίνι συνήθως χρησιμοποιείται σε πιάτα από τη Μέση Ανατολή, ενώ το φυστικοβούτυρο συχνά χρησιμοποιείται σε δυτικού τύπου επιδόρπια και σνακς.