Η συνήθεια να πατάτε αναβολή στο ξυπνητήρι σας μπορεί να γίνει επικίνδυνη - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η συνήθεια να πατάτε αναβολή στο ξυπνητήρι σας μπορεί να γίνει επικίνδυνη



Μια συνήθεια που την έχουν 9 στους 10, μπορεί να γίνει επικίνδυνη για τον οργανισμό μας. Όταν χτυπάει το πρωί το ξυπνητήρι το πρωί και εμείς πατάμε αναβολή, για να κερδίσουμε λίγα λεπτά ύπνου, τότε δημιουργούμε σύγχυση στον εγκέφαλό μας και στο σώμα μας γενικά.
Ιατροί από την κλινική Sleep Clinic Services μας συστήνει να αποφεύγουμε να συνεχίζουμε τον ύπνο για λίγα λεπτά ακόμα αφού έχει χτυπήσει το ξυπνητήρι γιατί έτσι θα οδηγηθούμε σε παρατεταμένες περιόδου αδράνειας ύπνου.

Σύμφωνα με τους ερευνητές ύπνου κάθε φορά που πέφτουμε για ύπνο περνάμε από 4 φάσεις. Η κάθε φάση διαρκεί έως 90 λεπτά. Οι δύο τελευταίες ώρες του ύπνου μας είναι οι πιο σημαντικές καθώς ο εγκέφαλος μας προετοιμάζεται για ένα ομαλό ξύπνημα.

Κάθε φορά που πατάμε αναβολή στο ξυπνητήρι και ξανακοιμόμαστε ο εγκέφαλος δεν προλαβαίνει σε δέκα λεπτά να ολοκληρώσει τη διαδικασία και έτσι δημιουργείται σύγχυση στον εγκέφαλό μας.
Διάσπαση προσοχής, συναισθηματικές μεταπτώσεις, υπνηλία και κόπωση είναι μόνο μερικά από τα συμπτώματα που θα εμφανίσουμε αν συνηθίζουμε αυτή τη πρακτική.