Έρευνα για ηλεκτροκίνηση: Είναι λάθος ότι χρειαζόμαστε μεγάλες μπαταρίες! - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Έρευνα για ηλεκτροκίνηση: Είναι λάθος ότι χρειαζόμαστε μεγάλες μπαταρίες!



Η μέχρι τώρα αντίληψη ότι χρειαζόμαστε όλο και μεγαλύτερες μπαταρίες είναι μάλλον εσφαλμένη. Και δείτε γιατί.

Η ηλεκτροκίνηση φέρνει πολλές αλλαγές στη ζωή μας και μία από αυτές είναι και η έννοια του “άγχους της αυτονομίας”. Οι κατασκευαστές για να το ξεπεράσουν προτείνουν προς το παρόν μία και μόνη λύση: την ενσωμάτωση όλο και μεγαλύτερων μπαταριών.

Επίσης, τα ηλεκτρικά με μικρότερες μπαταρίες είναι πιο φθηνά και πιο εύκολα στην παραγωγή, κάτι που τα κάνει πολύ πιο φιλικά στο περιβάλλον με λιγότερες εκπομπές άνθρακα.

Τα κάνει επίσης και πιο ασφαλή στον δρόμο, καθώς είναι ελαφρύτερα και προκαλούν λιγότερες ζημιές σε ενδεχόμενο τρακάρισμα με άλλο αυτοκίνητο.



Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι σε μία τέτοια περίπτωση με μικρή μπαταρία το αυτοκίνητο θα είναι άχρηστο για μεγάλα ταξίδια. Όμως όπως προέκυψε, τα μεγάλα ταξίδια είναι για την πλειοψηφία των οδηγών σπάνια και για λίγες μέρες τον χρόνο.

Όπως παρατηρούν, για αυτές τις ελάχιστες ημέρες τον χρόνο που οι περισσότεροι κάνουν ένα μεγάλο ταξίδι, ίσως να συμφέρει τελικά να νοικιάσει κάποιος ένα αυτοκίνητο.

Με άλλα λόγια, το άγχος της αυτονομίας είναι μία πλασματική υπόθεση για τον περισσότερο κόσμο που σπάνια απομακρύνεται από την βάση του.

Η ηλεκτροκίνηση ωριμάζει γρήγορα και οι νέες αντιλήψεις σίγουρα θα αλλάξουν πολλά από όσα αυτή την στιγμή θεωρούμε ως εμπόδια για την ανάπτυξή της.