Κόλπα για να πίνουμε περισσότερο νερό - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Κόλπα για να πίνουμε περισσότερο νερό




Η ενυδάτωση είναι ίσως το σημαντικότερο πράγμα που πρέπει να κάνουμε καθημερινά.


 Το νερό συμβάλλει στην αποβολή των τοξινών από το σώμα και προλαμβάνει την αφυδάτωση, τη δυσπεψία και την κόπωση.

Εκτός αυτού όσο είμαστε ενυδατωμένοι, μπορούμε να σκεφτούμε καλύτερα, να συγκεντρωθούμε και φυσικά να κοιμηθούμε και να ξεκουραστούμε.

Παρά το γεγονός, ότι όλοι γνωρίζουμε όλα τα υπέροχα πράγματα που κάνει το νερό στο σώμα μας, ξεχνάμε να πίνουμε νερό μέσα στην ημέρα.

Ανάλογα με το φύλο, την ηλικία, το βάρος, τη σωματική δραστηριότητα και τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος, οι ανάγκες του οργανισμού σε νερό διαφοροποιούνται. 

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA), η γενική σύσταση για την επαρκή ημερήσια πρόσληψη υγρών,είναι 2 λίτρα για τις ενήλικες γυναίκες και 2,5 λίτρα για τους ενήλικους άνδρες.

Τα παιδιά, τα άτομα με έντονη σωματική δραστηριότητα, όσοι εκτίθενται σε υψηλές θερμοκρασίες ή ακολουθούν δίαιτα πλούσια σε φυτικές ίνες (κατά της δυσκοιλιότητας), αυτοί που έχουν πυρετό, διάρροια ή εμετούς και τα άτομα με ευαισθησία στη δημιουργία λίθων στα νεφρά (π.χ. όσοι έχουν παρουσιάσει κολικό νεφρού, έχουν βγάλει κάποια πέτρα ή έχουν σχετικό ιστορικό) έχουν ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες σε υγρά.

Καμιά φορά, ξεχνάμε να πίνουμε νερό και είναι λογικό. Η καθημερινότητα, το άγχος, ο καφές, τα αναψυκτικά και το αλκοόλ μας κάνουν να ξεγελάμε ή να λησμονούμε παντελώς την δίψα μας. Κι όμως, αυτή είναι εκεί και απειλεί να αφυδατώσει το δέρμα, τα νύχια, τα μαλλιά μας, αλλά, το σπουδαιότερο, τα ζωτικά μας όργανα.


Δοκίμασε να δώσεις γεύση στο νερό


Ετοίμασε μία κανάτα που θα υπάρχει στο ψυγείο σου, συνδυάζοντας νερό και τσάι, με φρούτα, λαχανικά, ή αρωματικά φυτά. 

Πέρα από τις απλές -για πολλούς αγαπημένες- συνταγές όπως νερό με φέτες λεμονιού ή φύλλα φρέσκιας μέντας, υπάρχουν άπειροι ακόμα πιο σοφιστικέ και γευστικοί συνδυασμοί: 

➭φέτες πορτοκαλιού μαζί με άνηθο ή 
➭κομμάτια καρπούζι με φύλλα μέντας ή ακόμη, 
➭μέντα, τζίντζερ και φέτες από ανανά.


Κατανάλωνε τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό


Το νερό, δεν έχει σημασία πόσο ευεργετικό είναι, από ένα σημείο και μετά το βαριέσαι. 

Υπάρχουν πολλά τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό που μπορεί να ενυδατώσουν το σώμα σου.


Πιες το με ένα καλαμάκι

Είναι πολύ πιο ευχάριστο και βοηθητικό να πίνεις νερό από καλαμάκι, αφού καταναλώνεις μεγαλύτερη ποσότητα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς να το καταλαβαίνεις. 

Δεν έχεις παρατηρήσει πόσο γρήγορα πίνεις τον κρύο καφέ σου ή τα ποτά όταν βγαίνεις;
Υπάρχει λόγος γι’ αυτό!

Εφάρμοσε αυτήν την τακτική και στην κατανάλωση του νερού και τα 6-8 ποτηράκια την ημέρα θα αποτελούν παιχνιδάκι..


Κάνε σύμμαχο σου το κινητό

Με τόσες πολλές δημιουργικές εφαρμογές που διατίθενται για Apple και Android, γιατί να μην εγκαταστήσεις ένα app που να παρακολουθεί την κατανάλωση και να σε ενθαρρύνει να πίνεις περισσότερο νερό; 

Επίσης, θα σου θυμίζει να πίνεις νερό, στέλνοντάς σου υπενθυμίσεις, αν έχει περάσει μεγάλο διάστημα από την τελευταία φορά που χρησιμοποίησες το app. Αν όχι ένα app, τότε βάλε υπενθύμιση στο κινητό σου. Τόσο απλό!


Αγόρασε ένα ωραίο μπουκάλι

Αυτό μπορεί να λειτουργήσει ως κίνητρο. Με τόσες πολλές όμορφες και δημιουργικές επιλογές, στυλ, σχήμα, χρώμα ή σχέδιο, ένα ωραίο μπουκάλι μπορεί να σε βοηθήσει να πίνεις περισσότερο αφού μπορείς να το έχεις μαζί σου.


Βάλε νερό στο κρασί σου

Φρόντιζε να αραιώνεις τα mocktails σου (κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ), το κρασί σου, το παγωμένο τσάι ή τη λεμονάδα με περισσότερο νερό. 

Πρώτον, θα πίνεις περισσότερο νερό. 

Δεύτερον, θα απολαμβάνεις γεύση χωρίς να καταναλώνεις πολλές θερμίδες.


Φτιάξε αρωματισμένα παγάκια

Αν προσθέσεις μια γεύση στο ποτήρι σου θα πίνεις περισσότερο. 

Κόψε ένα φρούτο της επιλογής σου σε μικρά κομμάτια, τοποθέτησέ τα στη παγοκύστη και κάλυψέ τα με νερό. Όταν παγώσουν θα έχεις παγάκια με φρούτα


everydayhealth.com.